Читај ми!

Српкиње нису имале среће, у четвртфиналу против САД

Кошаркашице Србије ће у четвртфиналу Мундoбаскета у Аустралији играти против екипе САД, актулених олимпијских и светских шампионки.

Срећа на жребу није била наклоњена кошаркашицама Србије. Подмлађена екипа суочиће се се апсолутним фаворитом, кошаркашицама САД. 

Србија је освојила треће место у групи Б са три победе и два пораза. У последњем мечу групне фазе наше кошаркашице савладале су Француску са 68:62. Селекција САД остварила је пет убедљивих победа у групи А.  Колико су доминантне показује и то да су поразиле репрезентативке БиХ са чак 62 поена разлике (121:59).

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је после потврде пласмана у четвртфинале Мундобаскета да су њене играчице показале да су спремне да играју против великих тимова. 

Кошаркашице Србије прошле године у полуфиналу Олимпијских игара у Токију, изгубиле су од САД са 79:59. Селекција САД је актуелни олимпијски и светски шампион.

У преостала три меча четвртфинала СП састаће се: Белгија - Аустралија, Порторико - Kанада и Kина - Француска.

Победник меча Србија - САД играће у полуфиналу са бољим из дуела Kанада - Порторико.

Мечеви четвртфинала на програму су 29. септембра. Полуфинала ће бити одиграна 30. септембра, а меч за треће место и финале дан касније.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво