Читај ми!

И-Ес-Пи-Ен изабрао најбоље играче НБА лиге: Доминација Европљана, Јанис испред Јокића

Амерички И-Ес-Пи-Ен изабрао је најбољих 100 играча НБА лиге, а на првом месту нашао се грчки репрезентативац Јанис Адетокумбо. Никола Јокић, упркос двоструком узастопном освајању МВП награде, заузео је друго место, испред Луке Дончића.

Традиционално, амерички И-Ес-Пи-Ен пред сваку НБА сезону бира 100 најбољих кошаркаша најјаче лиге на свету, а ове године доминацију су преузели Европљани.

Прва три места на листи заузимају играчи који су наступали на недавно завршеном Евробаскету - Јанис Адетокумбо, Никола Јокић и Лука Дончић.

Последње две сезоне Никола Јокић освајао је МВП признање, али чини се да и даље не улива поверење америчким новинарима, па је српски центар на листи заузео друго место.

После сезоне у којој је освојио прво МВП признање, Џокер је изненадио кошаркашку јавност - следећу сезону био је још бољи.

Српски центар вукао је Нагетсе до плеј-офа и то без два најбоља саиграча Џамала Марија и Мајкла Портера Џуниора, који су пропустили целу сезону.

Уколико са "новим" саиграчима успе да понови игре уз претходне две сезоне, сматра И-Ес-Пи-Ен, Јокић био могао да постане тек четврти играч у историји лиге који би освојио три узастопне МВП награде, после Ларија Бирда, Вилта Чембрлена и Била Расела.

Прошле сезоне, Џокер је на ранг-листи заузео шесто место.

Према мишљењу новинара И-Ес-Пи-Ена, најбољи кошаркаш лиге је Јанис Адетокумбо.

"Грчки фрик" је у својој каријери већ два пута проглашаван за МВП-а лиге, док је са својим Милвокијем освојио и шампионски престен.

Грчки репрезентативац сматра се најдоминантијим кошаркашем у НБА, на оба краја терена.

Једина Јанисова мана, сматрају у И-Ес-Пи-Ену је што вероватно нема шта ново да понуди, пошто је у протеклим сезонама напредовао и као додавач и као шутер споља.

Грк је на прошлогодишњој листи био други.

Лука Дончић један је од најмлађих НБА суперстарова, а словеначки репрезентативац је са 23 године изабран за трећег најбољег играча лиге.

И-Ес-Пи-Ен га сматра најбољим офанзивним оружјем лиге, а прошле сезоне је своје Мавериксе довео до финала Западне конференције.

Његов највећи квалитет је истовремено и највећа мана - Лука често игра сам, саиграчима је тешко да га испрате, а један човек, како год се он звао и како год квалитетно играо, није довољан за озбиљан резултат.

Дончић је на прошлогодишњој листи заузео четврто место.

Ове године, четврти на листи је Џоел Ембид, који је прошле сезоне био највећи конкурент Јокићу у МВП трци, док се на петом месту, у избору И-Ес-Пи-Ена нашао Стеф Кари.

На шестом месту је Леброн Џејмс, седми је Џејсон Тејтум, осми Кевин Дурент (прошле године број 1), девети Џа Морент, док листу најбољих 10 кошаркаша НБА лиге заокружује Девин Букер.

Богдан Богдановић, кошаркаш Атланте и репрезентативац Србије, на овогодишњој листи заузео је 100. место.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара