Читај ми!

Бодирога је решење за проблем на релацији Фиба – Евролига: Демирел оптимистичан пред састанак

Председник Фиба Европа, Тургај Демирел, изјавио је да ће се ускоро састати са новим председником Евролиге Дејаном Бодирогом.

Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога недавно је постао нови председник и директор Евролиге.

Управо Бодирога буди оптимизам да се коначно могу решити дугогодишњи проблеми на релацији Фиба - Евролига. 

"Бодирога је председник Евролиге и имају још привременог. Честитао сам Дејану, био је са нама четири године, као потпредседник КСС-а био је део Борда Фиба Европа и председник комисије за такмичења. Он је битан промотер европске кошарке, играо је у много клубова и врло дубоко познаје детаље проблема европске кошарке. Ми ћемо се дефинитивно срести ускоро. Евролига има 11 клубова који су власници такмичења и он прво мора са њима да прича, тако да после тих разговора морамо да видимо са њим како би решили тренутне проблеме. Веома смо оптимистични када је у питању будућност", рекао је Демирел.

Он је изразио нађу да ће се Фиба и Евролига договорити око календара и такмичења.

"Сви знамо каква је ситуација у фудбалу, они играју током сезоне и све звезде сваке земље играју за репрезентације. У кошарци је другачије. Не само због НБА, већ и због проблема са ЕКА. Сви би навијачи волели да тренери позивају све њих и да они могу да играју. Са новим менаџментом Евролиге може да буде разговора и надамо се да ће бити договора", закључио је Демирел.