Читај ми!

Евролига представила Партизан: Папапетру ће бити лидер тима

Кошаркашки клуб Партизан биће у новој сезони спој домаћих талената, искуства, квалитетних страних играча и младости, наводи се на званичном сајту Евролиге, која је представила тим "црно-белих" за нову сезону.

Партизан се враћа у Евролигу пошто је последњи пут у овом такмичењу играо у сезони 2013/2014.

"Европски шампион из 1992. се враћа у Евролигу са најтрофејнијим тренером у историји овог такмичења Жељком Обрадовићем, који се прошле године вратио у вољени Партизан. Кевин Пантер је био вођа Партизана прошле сезоне у Еврокупу, а вратио се да би играо са клубом у Евролиги."

"Поред њега ће бити двојица новајлила Данило Анђушић и Данте Егзум, који имају искуства у Евролиги. Бековску линију ће комплетирати Алекса Аврамовић, Грегор Глас и Јам Мадар. Крилне позиције ће покритти Џејмс Нанали и Јоанис Папапетру. Урош Трифуновић ће покушати да се избори за већу минутажу у наредној сезони", наводи се у тексту објављеном на сајту Евролиге.

Евролига тври да ће се Партизан углавном ослањати на тим из прошле сезоне.

"Зек Ледеј се враћа на терен после сјајне игре у Еврокупу. Матијас Лесор је доминантан на позицији центра, а допринос тиму даће и Балша Копривица, Тристан Вукчевић и Ален Смаилагић, који се добро показао у дебитантској сезони у дресу Партизана", наводи Евролига.

Партизан ће на старту сезоне у Евролиги имати два тешка гостовања против Албе и Басконије.

"Папапетруу ће ово бити десета сезона у Евролиги, али прва ван Грчке. Обрадовић се узда у његово искуство. Партизан се традиционално ослања на младе играче, а очекује се да Папапетру буде лидер тима. Хемија у тиму и бучни навијачи биће велика предност Партизана, који жели да се пласира у плеј-оф Евролиге", закључује се у тексту Евролиге.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво