Читај ми!

Јокић водио Србију до великог преокрета над Италијом!

Кошаркаши Србије победили су Италију после великог преокрета и пласирали се у финале ДББ Суперкупа у Хамбургу. "Орлови" су имали 15 поена заостатка у једном тренутку, али су се на крилима Николе Јокића вратили и остварили веома важан тријумф резултатом 90:86. Изабраници Светислава Пешића у суботу од 18.30 ће у финалу турнира играти против Немачке.

Наши момци су остварили важну победу која ће им много значити након пораза од Словеније и турбулентног периода који је иза њих, а посебно је важан начин на који је остварена.

За утакмицу у Хамбургу селектор Светислав Пешић направио је мало изненађење јер се у првој петорци нису нашли Никола Јокић и Василије Мицић. Дуел са Италијанима почели су Огњен Јарамаз, Вања Маринковић, Никола Калинић, Владимир Лучић и Никола Милутинов.

Милутинов се вратио пошто је прескочио окршај са Словенијом, добро се снашао, али је имао проблема да сачува Акилеа Полонару који је имао неколико офанзивних скокова.

Лучић и Фонтекио започели су кошгетерски дуел од самог старта и, нажалост, испоставиће се да је Италијан био успешнији.

"Азури" су сјајно шутирали са дистанце и држали прикључак, иако су се у финишу прве четвртине Мицић и Јокић заиграли. Међутим, друга деоница је била одлучујућа јер су Италијани направили велику предност када је на паркет ушао плејмејкер Нико Манион.

Манион је убрзао темпо и постигао девет поена, а осим свог учинка, одлично је отварао терен саиграчима. Фонтекио је тројкама стигао до 14 поена, док је два мање додао Николо Мели и момци у белим дресовима су стигли до двоцифреног вишка.

Пешић је покушавао да миксује поставе, али није проналазио одговарајућу, а и "орлови" нису успели да се навикну на оштру одбрану противника.

"Мало их ишибајте, па нек' уђемо у бонус. Немојте да се плашите", рекао је Кари играчима на једном тајм-ауту.

Није ни то много помогло, Србија је примила преко 50 поена у првих 20 минута и повратак у игру у наставку је био веома тежак.

Посебно када су Италијани, захваљујући изузетној серији погодата са дистанце, дошли до великих +15 у трећој четвртини (55:70).

Ипак, захваљујући Јокићу који је провео готово читаву последњу четвртину на паркету, Србија је кренула да топи предност ривала, а онда и направила преокрет. Јокић не само да је решавао нападе, већ је изузетно проигравао саиграче, а они су се ослободили и показали храброст када је било потребно.

Прво је Вања Маринковић постигао једну тројку, потом је капитен Лучић у два наврата био прецизан, а Јокић тројком донео 81:80.

Ушло се у драматичну завршницу, тада је на сцену ступио Никола Калинић и са четири везана поена пресудио Италијанима.

Најбољи српски кошаркаш био је најефикаснији у нашим редовима, а за мање од 25 минута уписао је дабл-дабл од 18 поена, 10 скокова и пет асистенција. Јокића су пратили Лучић, Мицић и Милутинов са по 15 поена.

На другој страни доминирао је Фонтекио који је меч завршио са 25 поена, Николо Мели је убацио 17, један више од Маниона.

Србија сада чека Немачку која је победила Чешку, финале је заказано за суботу од 18.30, уз директан пренос на нашем Првом програму.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво