Читај ми!

Расуло у селекцији Пољске, ударио брат на брата

Пољски кошаркаш, Марсел Понитка, оптужио је рођеног брата Матеуша да га је избацио са списка репрезентације Пољске за предстојећи Евробаскет.

Mлађи од браће Понитка, Марсел, није се нашао на ширем списку кандидата за ЕП, а за то оптужује старијег брата.

"Добио сам информацију да селектор није имао проблема са мном, али Матеуш није желео да ме прихвати у тиму", изјавио је за ТВП Спорт Марсел Понитка.

Он се нада да ће се и Матеуш, капитен селекције Пољске, огласити по овом питању.

"Ако се Матеуш осећа угрожено, боље је да лепо седнемо за исти сто и расправимо све као два мушкарца, а не да се играмо игара. Волео бих да се Матеуш понаша као професионалац и по овом питању и да разјасни ситуацију за добробит целе заједнице, да једном заувек прекину спекулације", рекао је Марсел Понитка.

Рат између браће Понитка очигледно није од јуче, па је тако селектор кошаркашке репрезентације Пољске, Хрват Игор Миличић, у новембру 2021. изјавио да на Матеуша рачуна, а да Марсел мора да се доказује.

"Матеуш ће сигурно бити у тиму. Марсел мора да се бори за своје место. Ако заслужи, играће. Очекујем то", изјавио је тада Миличић.

Матеуш Понитка је био на удару бившег пољског НБА аса Марћина Гортата, јер се вратио Санкт Петербург и играо за Зенит, упркос рату који је Русија започела у Украјини.

Гортат је тада изјавио да је срамота што је Понитка капитен репрезентације Пољске.

Пољска ће бити последњи ривал кошаркашке репрезентације Србије у групној фази Европског првенства.

Србија и Пољска састаће се 8. септембра у Д групи, у којој ће се још такмичити Чешка, Финска, Израел и Холандија.