Читај ми!

Младе кошаркашице без финала ЕП, шанса за повратак у А дивизију још постоји

Женска У18 репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства Б дивизије у Софији, пошто је у полуфиналу изгубила од селекције Португалије. У борби за треће место – које такође може да значи повратак у А дивизију – наш тим ће играти против пораженог из дуела Словеније и Словачке.

Више од 30 минута наше девојке су биле те које се питају на терену, њихова предност је више пута била и двоцифрена. Последњи пут три минута пре краја трећег – 32:42.

Међутим, то није било довољно за победу. Португалија је боље одиграла одлучујући период и славила победу.

Наше девојке су сјајно почеле, рано повеле 7:1, потом успеле да одоле свим налетима Португалије која је у неколико наврата током првог периода успела да приђе на три разлике, али не и да озбиљније угрози нашу предност.

Најозбиљнија претња десила се три и по минута пре краја првог полувремена Португалија је пришла на 20:22, тада је налет ривалки тројком је пресекла Сара Васиљевић (20:25) и наш тим је поново ухватио свој ритам, па и до краја првог полувремена успео да задржи дистанцу.

Доста конкретније наше девојке биле су и по повратку из свлачионица, три минута пре краја трећег периода њихова предност је била двоцифрена. Тих 32:42. Међутим, то није значило и крај утакмице.

Селектор Милан Видосављевић је ускоро морао да реагује и минутом одмора да би отклионио прву назнаку опасности. Што јесте била мини серија којом је Португалија пришла на 38:42. Новом тројком, овог пута Јоване Спасовски, наш тим је одбио и тај налет ривалки – 38:45, али је пред последњи мали одмор утакмица и даље била отворена – 42:47.

Одолевале су наше девојке налетима ривалки још дуже време. Али је на три минута и 48 секунди пре краја резултат био поравнат 53:53, да би пред последњих минут и 37 секунди наш тим био у заостатку од четири поена (53:57).

Покушале су наше девојке да шутем за три ухвате прикључак, али прво Сара Васиљевић, а онда и Милица Ђокић нису биле прецизне.

У борби под кошем свирана је "мртва лопта" и припала је Португалији која је са линије пенала увећала предност. Пред последње 24 секунде наш тим је био у великом проблему. А како после тајм-аута нисмо погодили за три, повратак је постао немогућа мисија. Португалија је са пенала оверила победу и пласман у финале.

Са 13 поена, Ивона Миљанић је била најефикаснија, Дуња Зечевић је додала 10, уз 12 скокова.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво