Читај ми!

"Орлићи" у четвртфиналу Европског првенства

Кошаркашка репрезентација Србије до 18 година пласирала се у четвртфинале Европског првенства у турском Измиру пошто је у осмини финала лако савладала Црну Гору 80:56 (17:17, 27:11, 20:12, 16:16).

Србија ће се за пласман у полуфинале у четвртак од 15.00 сати борити против победника дуела између Пољске и Израела који је касније на програму.

Пут ка победи нашим момцима је трасирала сјајна игра у другом периоду, који су нападачки одиграли сјајно, док су на својој половини терена били непрелазни.

Кренули су серијом 7:0, којим су егал са првог малог одмора (17:17), претворили у солидних 25:17. Црна Гора је на тренутак дошла до даха, пришла на 25:22. Лука Андрић је поготком за два одбио тај налет, а у наредном нападу асистирао Ђорђу Ћурчићу који је убацио нову тројку.

После пар не тако добрих напада, ван 6,75 био је сигуран и Марко Шаренац и предност Србије је била двоцифрена – 33:22, четири минута пре краја првог полувремена, да би уз очекиване осцилације, наш тим на велики одмор отишао са 16 поена вишка – 44:28.

Уз све претње Црне Горе која је неко време покушавала све не би ли се вратила у игру, наш тим не само да је високу предност из првих 20 минута успео да сачува до краја, већ ју је знатно и увећао и славио победу која га води даље ка остварењу зацртаних циљева.

Најефикаснији у редовима "орлића" био је Марко Шаренац са 22 поена, Ђорђе Ћурчић додао је 11, а Никола Ђапа 10 поена.  

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво