Читај ми!

Денвер већ склопио ростер, колико могу Јокић и Нагетси у наредној сезони

Екипа Денвер нагетса практично је завршила прелазни рок, па се до почетка нове НБА сезоне не очекују нова појачања. Највећи плус Нагетса је повратак на терен Џамала Марија и Мајкла Портера Џуниора, који би требало да буду главна помоћ двоструком узастопном МВП играчу лиге Николи Јокићу. Да ли ће то бити довољно да екипа из Колорада озбиљније нападне титулу НБА шампиона и да ли Џокер може своја индивидуална признања да преточи у тимско.

Кошаркаши Денвера још нису почели припреме за нову сезону, макар не стандардни првотимци, али су оперативци у клубу практично завршили свој посао.

Нагетси су незнатно променили састав у односу на прошлу сезону, која је била разочаравајућа, узимајући у обзир чињеницу да је Никола Јокић поново изабран за најкориснијег играча (МВП) такмичења.

Екипа је заустављена већ у првој рунди плеј-офа од потоњих шампиона, Голден Стејт вориорса, а као главни разлог истиче се чињеница да је тим из Колорада играо некомплетан, читаву сезону због повреда пропустили су двојица стартера - Џамал Мари и Мајкл Портер Џуниор.

Са њима двојицом у стартној петорци, тим тренера Мајкла Мелона изгледа значајно другачије, а екипа је у прелазном року ангажовала и неколико новајлија.

Денвер има 15 играча у ростеру за наредну сезону, плус двојицу кошаркаша са двосмерним уговорима, па би велико изненађење било да до почетка новог шампионата неки нови кошаркаш обуче дрес тима из Колорада.

Стартна петорка која обећава

Опште је мишљење да је овратак на терен Марија и Портера највеће појачање за Денвер пред нову сезону. Играчи који су имали прилике да покажу свој раскошни таленат у великој мери ће пребацити терет са леђа Николе Јокића и унети разноврсност у напад Нагетса.

Мари је стартни плејмејкер, од којег би требало да почињу сви напади Денвера, а Канађанин располаже богатим арсеналом када је напад у питању.

Портер ће заузети место стартног ниског крила, а његови продори и шут за три поена требало би да донесу много више простора Јокићу под кошем.

Центарска линија није промењена, чиниће је Арон Гордон и Никола Јокић, који су сјајно сарађивали прошле сезоне.

Гордон се врло брзо уклопио у систем игре Нагетса и чини се да је уз Јокића постао још бољи играч него што је то био у дресу Орланда.

Највећа промена је долазак Кентавијуса Калдвел-Поупа из Вашингтона, играча који може донети много добрих ствари Денверу и то на оба краја терена.

Стартна петорка изгледа на папиру сјајно и сигурно је да Нагетси имају веће аспирације него претходне сезоне, али је велико питање колику помоћ могу добити од резервиста.

Хајленд и Браун подршка са клупе, хоће ли још неко искочити

После одласка Монте Мориса и Вила Бартона утисак је да су Нагетси "танки" на бековским позицијама.

Ипак, клуб се узда у квалитете Боунса Хајленда, који је у претходној, руки сезони показао разноврсни таленат и био значајнији део екипе него што је то Мелоун планирао.

Млади бек просечно је убацивао 10 поена уз по 3 скока и асистенције, што му је донело место у другој најбољој руки петорци прошле сезоне.

Још једна новопридошлица могла би да има велики утицај на игру Денвера - Брус Браун је стигао из Бруклина као добар дефанзивац, али и корисна опција у нападу, нарочито ако имате Јокића као високог плејмејкера.

Остатак клупе на први поглед не улива поверење. Девон Рид, Зик Наџи и Џеф Грин нису ништа више од солидних бекап кошаркаша, али можда управо неко од њих буде фактор изненађења и донесе квалитет у Мелоуновом систему.

Иш Смит је постао рекордер по броју екипа за које је наступао у НБА лиги, сигурно је да има искуство, али не и квалитет за екипу са шампионским амбицијама, па не чуди да је пројектован за улогу трећег плејмејкера.

Кристијан Браун и Влатко Чанчар вероватно неће имати озбиљнију улогу у тиму, уколико не буде повреда, док велики знак питања стоји изнад човека који је доведен да буде замена за Јокића.

Деандре Џордан је својевремено био озбиљан кошаркаш, али већ годинама не пружа партије на нивоу оних из Клиперса.

Ипак, Џордан важи за одличног дефанзивца, па би требало да буде допуна ономе што се сматра најслабијим сегментом Јокићеве игре, али који је српски центар значајно унапредио прошле сезоне - игре у дефанзиви.

Уколико не буде неких изненађења, а не би требало, ово је екипа Нагетса која ће покушати да направи озбиљнији резултат у односу на претходних неколико сезона и покуша да нападне НБА титулу.

Франшиза из Денвера никада није била шампион НБА лиге, чак ни победник Западне конференције. Можда је дошло време да Никола Јокић, после индивидуалних признања, дође и до клупског трофеја.