Читај ми!

Допутовали златни "орлићи", Kрстић и Јовановић: Вратили смо се где припадамо

Млада мушка кошаркашка репрезентација Србије вратила се из Тбилисија, где је на Европском првенству Б дивизије освојила прво место, без пораза, и вратила се у најјачи ранг.

Српске репрезентативце и стручни штаб на аеродрому Никола Тесла, у име Kошаркашог савеза Србије дочекао је потпредседник за мушку кошарку Ненад Kрстић.

"Веома је важно да смо се вратили у А дивизију, где наша кошарка и припада. Нажалост, ови момци су морали да играју ово такмичење. Хвала им пре свега што су дошли, јер смо имали доста потешкоћа око склапања тима. Хвала и стручном штабу. Овом приликом им од срца честитам", рекао је Kрстић.

Сви смо веровали да ће на крају све да буде у реду, али и сам сам се уверио да уопште није лако играти против екипа какве су, рецимо, Исланд или Финска, па балтичке земље које су чврсте и шутирају доста, играју без неког притиска, навео је он.

"И зато још једном честитам нашим момцима. Стварно су направили велику ствар. Искрено, да се нисмо вратили у А дивизију ове године, не знам како би то следећег лета изгледало. Тако да је ово заиста велика ствар", поручио је Kрстић.

Селектор У20 репрезентације Србије Владимир Јовановић сумирао је утиске из Тбилисија.

"Најважније је да смо урадили оно због чега смо се и скупили. Вратили смо У20 репрезентацију тамо где она и припада по квалитету. Желим да искористим ову прилику да се захвалим пре свега играчима и стручном штабу на залагању и труду, као и Kошаркашком савезу Србије који нам је обезбедио сјајне услове", рекао је Јовановић.

Додао је да мора и да напомене да је ово генерација која је направила сјајан посао, која је била четврта на свету прошле године и није заслужила да игра Б дивизију, али су за неке своје вршњаке који долазе урадили сјајан посао.

Иако је Србија без пораза завршила такмичење у Тбилисију и то са просечном двоцифреном кош разликом, Јовановић каже да пут до првог места није био нимало лак.

"Људи не схватају колико је било незгодно за игру, колико тамо им репрезентација које по квалитету заслужују да буду А дивизија. Мислим да смо и ми једна од тих селекција. У припремном периоду смо побеђивали селекције које су се такмичиле у А дивизији, неке које су освојиле и медаљу", додао је.

Селектор је посебно истакао чињеницу да је људима тешко да схвате јер се подразумева да је Србија кошаркашка сила, а ето играла је Б дивизију.

"Није фраза, данас сви играју кошарку, балтичке земље раде сјајно са млађим категоријама и њихове сениорске репрезентације праве сјајне резултате. Ово уопште није било наивно такмичење. Посебно јер смо се ми већ у четвртфиналу укрстили са једном од најбољих репрезентација - Летонијом, која је направила један кикс и дошло је до тога да уместо очекиваног финала са њима, ми смо морали да играмо већ у четвртфиналу. Био је захтевно, али момци су то изнели све на прави начин и ја им честитам на томе", казао је Јовановић.

"Пред овим момцима су добре каријере, желим им успеха у будућности, пре свега у сезони која је пред нама", поручио је он.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи