Читај ми!

Баскеташи Србије за РТС: Најзначајније злато до сад, породица и навијачи огромна подршка

Репрезентативци Србије у баскету 3x3 Дејан Мајсторовић и Марко Бранковић изјавили су за РТС да је освајање СП у Антверпену огроман успех и да ће Србија покушати да на наредним ОИ дође до жељене златне медаље.

"Утисци су се мало слегли. Мени је шести пут да играм на СП за Србију и имам много више искуства од саиграча. Утисци су феноменални, на супериоран начин смо дошли до злата, били смо прави тим, улазили смо у мечеве мотивисано", рекао је Дејан Мајсторовић.

"Утисци су сјајни, дебитантски наступ за Србију, једна од највећих ствари у каријери и драго ми је што смо освојили велико такмичење и вратили пехар у Србију", рекао је Бранковић.

"Амбиције су биле од самог старта велике. Србија је сваки пут фаворит и доминантна, тако је било и овај пут. Ишли смо меч по меч и на крају заслужено освојили", додаје Бранковић.

"Најтежи пут смо имали до злата, четвртфинале је било са Летонијом, али смо се добро спремили, показали карактер и на крају заслужено узели злато", рекао је Мајсторовић.

Србија је дошла до четврте титула светског првака, а Мајсторовић је други пут у каријери био МВП турнира.

"Било ми је много драже кад сам први пут био МВП, али сва индивидуална признања мењао бих за тимска. Да сам хтео индивидуалне награде, бавио би се тенисом. Леп је осећај, али сваки мој саиграч је заслужио ту награду за најкориснијег играча", додаје Мајсторовић.  

"Горак укус у устима остао је због олимпијског злата и надам се да ћемо поправити резултат 2024. године.  Идемо турнир по турнир, имамо ЕП крајем септембра, а дугорочнији циљ је тај Париз", закључили су баскеташи Србије.