Читај ми!

Пешић упалио аларм: Дефинитивно нисмо најбољи на свету

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да је ситуација у националном тиму алармантна.

Селектор Пешић говорио је на конференцији за медије после пораза од Белгије (74:73) у последњем мечу првог круга квалфикација за Светско првенство 2023. године, а коју су "орлови" изгубили у самом финишу.

"Мислим да смо играли добру утакмицу 35 минута и да смо страшно пали у последњих пет минута. Белгија је била бољи тим, заслужили су победу. Желели смо да победимо, јако смо желели да победимо. Били смо превише мотивисани у неких моментима, то нас је изгледа и много коштало", биле су прве Пешићеве речи на конференцији у Нишу.

Селектор кошаркаша Србије признао је да "орлови" у новоформираној групи са Грчком, Турском и Великом Британијом немају права на кикс.

"Наша ситуација је била вандренда и пре овог прозора. Ова ситуација мора да нас доведе у ситуацију да морамо да знамо да са добрим припремама, и нас тренера и кошаркаша, можемо рачунати на резултате. Ми Срби тешко гледамо на поразе. Наша ситуација је аларманта. Ми не можемо да рачунамо на све играче, на оне најбоље. Било је вечерас добрих ствари, и лоших... Било је грешака и тренера и играча. То се десило и у Риги, играли смо добро и одједном смо стали, изгубили смо снагу. Наша ситуација је позната, играчи нам долазе из различитих клубова, не играју дуго заједно, то Белгија има, одиграли су сјајан меч вечерас", изјавио је Пешић.

Искусни стратег рекао је да се нада бољим издањима у наставку квалификација за СП 2023. које ће се играти у Индонезији, Јапану и Филипинима.

"Надам се да ћемо у овим утакмицама које долазе показати нешто боље. Не можемо да изађемо и да добијемо само зато што смо Србија. Треба се за све припремити, имаћемо могућност да радимо дуже... О том потом. Дефинитивно нисмо најбољи на свету. Ми на квалификације гледамо као на нешто што морамо да играмо, док је осталим репрезентацијама то најјачи део такмичења и доказивања", закључио је селектор кошаркашке репрезентације Србије.