Читај ми!

"Орлови" поклонили победу Белгији, озбиљна опомена пред наставак квалификација за Мундобаскет

Кошаркаши Србије другу фазу квалификација за Мундобаскет 2023. године завршили су шокантним поразом од Белгије у Нишу 74:73. "Орлови" испустили 11 поена предности у последњој деоници и дозволили ривалу да дође до великог преокрета. Екипа Светислава Пешића у трећу фазу квалификација пренеће само једну победу.

Дводневна кошаркашка утакмица између Србије и Белгије завршила се победом гостију, који су у завршници меча надокнадили двоцифрени минус и стигли до тријумфа у нишком "Чаиру".

Екипа Светислава Пешића тешком муком стекла је двоцифрену предност средином последње деонице, а онда необјашњиво дозволила ривалу да се у потпуности врати у живот, на крају дође и до победе.

После изједначеног првог полувремена (38:38), у којем су Белгијанци српској одбрани правили шутем за три поена, "орлови" су појачали одбрану у наставку што је донело резултат.

Србија је у последњу четвртину ушла са седам поена предности, а после тројке Дејана Давидовца имала и највећу предност на мечу - 68:57.

Ипак, у последњих готово седам минута "орлови" су постигли само пет поена, док је противник био изузетно расположен у шуту за три поена.

Предност Србије се топила из минута у минут, да би Лекомт забио последњи ексер у ковчег на 39 секунди пре краја.

Нису српски кошаркаши успели да изведу иоле смисленији напад, а после промашаја за три поена нису чак ни направили фаул који би зауставио време, па је Белгија дошла до великог тријумфа.

Најефикаснији у српском тиму био је Вања Маринковић са 14 поена, Немања Бјелица додао је 12, а Алекса Аврамовић 11 поена.

У тиму Белгије најбољи је био Исмаил Бако са 17, док су по 16 убацили Обасохан и Лекомт.

Србија је прошла у наредну фазу квалификација, али са трећег места у групи и пренеће у нову групу само једну победу.

Летонија је освојила прво место у групи (3-1), Белгија иде као друга (2-2, уз бољи међусобни скор са Србијом, док ће им се придружити Грчка (3-1), Турска (2-2) и Велика Британија (1-3).

Трећа фаза квалификација за Светско првенство 2023. године почиње прозором у августу.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво