Читај ми!

Струја прекинула меч у "Чаиру", наставак у понедељак

Утакмица између Србије и Белгије, последња у првој фази квалификација за СП, одложена је за понедељак у 19.00 часова. Разлог прекида и померања меча је квар на рефлекторима у дворани "Чаир" у Нишу.

Улазнице од недеље важе и за понедељак

Меч не може да се настави данас

Утакмица је прекинута и неће се наставити данас. Званична информација је да се меч помера за понедељак од 19.00.

Поново проблем са рефлекторима

Само минут након што је донета одлука да су се стекли услови да се меч настави у 21.55, рефлектор изнад коша Белгије поново је преостао да ради.

Меч се наставља у 21.55

Пауза траје више од пола сата

Иако су светла у дворани делимично оспособљена, прекид меча траје више од пола сата и није познато када и да ли ће се утакмица наставити у недељу.

Прекид меча

При резултату 6:3 за Белгију у првој четвртини, утакмица је прекинута због нестанка струје у дворани "Чаир".

1' - Почео је меч

Загревање у току

Пешић: Алармантна ситуација у којој је српска кошарка

"Ова утакмица са Белгијом, као и свака у квалификацијама, веома је важна. Покушавамо да се припремимо најбоље што можемо. Нама је тај континуитет екипе угрожен. Ако упоредимо мечеве против Летоније у Београду и тамо, важно је да кажемо да су током тог периода кроз екипу прошла 23 играча. Никакав континуитет не постоји, осим што је тренер имао прилику да их упозна. То је алармантна ситуација, као што је алармантна и ситуација у којој се налази српска кошарка", рекао је Пешић на конференцији за медије у Нишу.

Пун "Чаир" бодри Србију

Меч се игра у дворани "Чаир" у Нишу, која ће бити испуњена до последњег места. 

"Информација да су скоро све улазнице за утакмицу против Белгије распродате дан пред меч је најбоља вест откад сам поново селектор. Само да имате информацију, играли смо у Риги против Летоније пред 11.500 гледалаца, а у Београду је било 2.300 људи", изјавио је селектор кошаркашке репрезентације Србије.

"Орлови" желе да се искупе за пораз од Летоније

Након пораза од Летоније у Риги 66:59, кошаркаши Србије имају прилику да искупе навијачима пред пуним трибинама у Нишу. Дуел против Белгије послужиће селектору Пешић да још више уигре играче пред Европско првенство, које се игра у септембру.

Пролаз већ изборен, борба за друго место

Србија и Белгија већ у избориле пласман у наредну фазу Квалификација за Светско првенство, а у директном дуелу одлучиће која ће селекција са друге позиције у наставак такмичења.