Читај ми!

Пешићеви "орлови" на важном гостовању у Летонији

Кошаркашка репрезентација Србије гостује код Летоније у квалификацијама за Светско првенство 2023. године. Дуел Србије и Летоније на програму је од 18.30, а ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

"Орлови" су тренутно први у групи А прве фазе квалификација са седам бодова, односно три победе и једним поразом, баш као и Летонци који имају исти учинак.

Утакмица у Риги је претпоследња у првој фази квалификација за одлазак на Мундобаскет, а након ње ће српски национални тим у Нишу одмерити снаге са Белгијом, 3. јула од 21.00 сат.

Мечеви против Летоније и Белгије од велике су важности за репрезентацију Србије јер се победе из тих међусобних дуела преносе у наредну фазу квалификација, када ће наш тим играти са Великом Британијом, Грчком и Турском. Из групе од шест тимова, само три ће се квалификовати за Светско првенство.

У првом дуелу против Летоније, тим Србије је у дворани "Александар Николић" дошао до победе резултатом 101:100.

"Очекује нас репрезентација Летоније, директан противник у борби за одлазак на Светско првенство. Треба знати да ће они бити најозбиљнији конкурент оног тренутка када се укрстимо са Грчком, Великом Британијом и Турском. Зато је ова утакмица не одлучујућа, али веома важна", рекао је селектор Светислав Пешић.

"Ми смо радили веома добро, играчи су показали оно што у овом тренутку нико не може да нам одузме, а то је тај ентузијазам и жеља да тамо изађемо као екипа која ће дати све од себе. То је и оно што ја од ове екипе тражим. Не победу, него да свако да оно што највише у овом тренутку може за екипу. То ће по мени бити довољно да направимо услове како би са пуно самопоуздања ушли у утакмицу и завршили утакмицу."

Србију ће предводити НБА играчи Немања Бјелица и Бобан Марјановић, док ће на другој страни бити Давис Бертанс.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара