Читај ми!

Ждеро: Урадили смо сјајан посао, наредни корак злато у Грацу

Селектор баскеташа Марко Ждеро није крио задовољство након још једне освојене златне медаље на Светском првенству. Њемо је то пошло за руком и као играчу и сада као тренеру. Додао је да се размишља унапред да се уводе нови, мађи играчи, како би Србија увек била конкурентна за највиши пласман.

Иако је одрађен сјајан посао и освојена златна медаља Ждеро је свестан да се не живи на ловорикама и да нико неће изаћи на мегдан са белом заставом, напротив биће мотивисанији да пруже свој максиму. Тато се унапред размишља и уводе се нови играчи како би се спремно дочекале следеће Олимпијске игре. 

"Мислим да смо направили сјајан посао из разлога што смо освојили злато, а уводимо нове, млађе играче, у процес за следеће Олимпијске игре. Генерално то нам је свима циљ у Кошаркашком савезу", рекао је Танјугу селектор баскет 3X3 репрезентације Марко Ждеро након освојеног злата на Светском првенству у Антверпену.

Ждеро је као играч са репрезентацијом освојио три златне медаље, а ово му је прво злато у новој улози.

"Прелепо је. Емоције се још нису слегле, али је осећај заиста невероватан. Тим је нови, ови момци су заслужили да буду у тиму на овом Светском превенству и тамо су показали и доказали да су најбољи."

"Лепо је радити са њима, микс искуства Васића и Мајсторовића, који су свашта прошли са репрезентацијом и два нова момка Стојачић и Бранковић", рекао је Ждеро и додао да је другачије славити успех на трибинама, него на терену.

"До прошле године само још на трибинама имао играчког то мало у себи, али сада ове године мало озбиљније и мало боље "хендлујем" да могу да се носим са тим. У сваком случају је лепо", признао је селектор.

Ждеро је рекао да је наредни циљ одбрана злата на Европском првенство које се игра у септембру у Грацу.

"Играчи се сада враћају у своје тимове, наставља се клупско такмичење. У септембру је Европско првенство у Грацу, чекамо да видимо сходно форми, имамо доста играча који конкуришу за репрезентацију, тако да ћемо направити конкурентан тим како бисмо се вратили са златном медаљом и одбранили злато освојено прошле године", поручио је Ждеро.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво