Читај ми!

Баскеташи Србије надиграли Литванце и освојили Светско првенство

Репрезентација Србије у баскету 3х3 савладала Литванију са 21:16 и освојила Светско првенство у Антверпену. Ово је пето злато за нашу селекцију на седам одржаних шампионата света. Бронзану медаљу освојила је селекција Француске. За најбољег играча турнира изабран је Дејан Мајсторовић.

Баскеташи Србије настављају доминацију на светској позорници. Освојена је још једна златна медаља, укупно пета на Светским првенствима. Литванци нису успели да се супротставе нашој селекцији. Србија од старта направира разлику коју је одржавала до краја меча.

Почело је сјајном серијом од 5:0, која је донекле спутала противника који није успео да се ослободи грча до краја сусрета. Наставила је наша селекција у истом ритму, агресивном одбраном успели су да зауставе противника да ухвати прикључак.

Противник је са неколико двојки највише успео да приђе на минус три - 13:10. Наши су имали спреман одговор. Већ средином меча видело се да он неће трајати свих десет минута игре. Тако је и било.

Наши баскеташи поново појачавају, а тачку на меч са линије слободних бацања ставио је Бранковић, који је погодио друго слободно бацање за коначних 21:16.

Србија је на турниру остварила максималних седам победа - у групи је надиграла Нови Зеланд (21:19), Порторико (21:19), Француска (22:15), Бразил (22:7), у четвртфиналу олимпијског шампиона Летонију (22:17), у полуфиналу домаћина Белгију (17:12) и на крају Литванију.

Претходно, Србија је првак света била 2012, 2016, 2017. и 2018, док је 2014. освојила сребрну медаљу.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво