Читај ми!

Марјановић: У Даласу као у родном Бољевцу, желим да побеђујем са Србијом

Ужелео сам се кошарке, гледао сам да останем у форми, макар на тренинзима где сам сам и неко ми додаје лопту. Срећан сам што ћу имати прилику да играм "пет на пет", изјавио је српски кошаркаш Бобан Марјановић.

Марјановић ће играти за Србију на утакмицама другог "прозора" квалификација за Светско првенство против Летоније и Белгије.

"Циљ је да победимо две утакмице, зато смо се и окупили. Неће нам бити лако у Летонији. Бертанс је ту, спреман је да шутне и са пола терена, не знам да ли ће играти Порзингис. Ипак, ми ћемо да радимо наш део посла, фокусирани смо на себе", рекао је Марјановић новинарима уочи тренинга у "Штарк арени".

Неизоставно питање било је и да прокоментарише "трејд" из Даласа у Хјустон.

"То је реалност нашег посла, мени је ово трећи у каријери и баш ми је тешко пао. Уживао сам у Даласу, сјајно сам се дружио са (Луком) Дончићем, провели смо три године заједно. И Далас као град ме је прихватио, могу слободно да кажем да се у Даласу осећам као у родном Бољевцу, толико ми је лепо. Можда је глупо поредити Бољевац и Далас, али просто, тако се осећам", истакао је Марјановић и додао да није размишљао о повратку у Европу, из једноставног разлога што није очекивао ни трејд.

Петрушев: Једва чекам, ужелео сам се кошарке

Филип Петрушев додао је да једва чека наступ за национални тим.

"Једва чекам утакмице против Летоније и Белгије. Ужелео сам се кошарке, други део сезоне у Ефесу уопште нисам играо и значиће ми да се вратим у такмичарски ритам", истакао је Петрушев који није имао велику минутажу у Ефесу.

"Очекивао сам да ћу играти више, тако је и кренула сезона, добијао сам минуте, мислим и користио. Али, екипа није побеђивала, онда ми се смањила минутажа, кренуле су приче да не доприносим екипи, а не знам како могу да не допринесем кад не играм", рекао је Петрушев и најавио да ће током летње НБА лиге играти за Филаделфију.

Када су у питању мечеви Летоније и Белгије истакао је да очекује тежи меч против Летонаца.

"Нисам играо прву утакмицу, они играју брзо и шутирају боље за три, него за два. Белгија? Изгубили смо од њих, али гледамо прво Летонију, они су тежа екипа и надам се победи", поручио је Петрушев.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи