Читај ми!

Звезда “закуцала“ ФМП и дошла на корак до титуле

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП са 110:71 у првом мечу финала плеј-офа Суперлиге Србије. Серија се игра на две добијене, па црвено-бели у недељу од 20.00 имају прву меч лопту.

ФМП је имао снаге за прву четвртину, потом се игра гостију из Железника распала. Тачније Звезда је појачала и у нападу и у одбрани и лако стигла до двоцифрене предности коју је одржавала до краја меча и извојевала убедљиву победу.

Неизвесност је трајала током прве четвртине. Домаћин је константно водио, а ФМП је успевао да држи прикључак. Први период црвено-бели су добили са шест поена разлике - 24:18.

Наставак је донео много бољу игру Звезде. Предност је константно расла а средином периода први пут су прешли на двоцифрену разлику - 32:22. Наставили су црвено-бели да ломе противника и укупном серијом 13:0 дођу до плус 17, 39:22.

Звезда је наставила у истом ритму и стигла до плуса од 23 поена, 50:27. ФМП није имао решења за овакву игру домаћина и на полувремену црвено-бели су имали тада максималних плус 24 поена - 53:29.

ФМП није имао спреман одговор, па је Звезда наставила да одржава велику предност и у трећем периоду. Црвено-бели су стигли до новог максимума, плус 26 - 70:44. До краја четвртине домаћин је задржао велику предност и у последњи период се ушло при резултату - 79:52.

Серијом 5:0 црвено-бели су одтворили последњи период за плус 32. ФМП се предао, а домаћин је наставио да "закуцава" противника. Четири минута пре краја на семафору је стајало 103:63. Потом је Звезда рутински привела меч крају за коначних - 110:71, и вођство у финалној серији.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кузмић са 17 поена, Добрић је додао 14, Ивановић 13, Лазић и Митровић по 11. У екипи ФМП-а, Тасић је убацио 19, Неранџић 16, а Радоњић 14.

Други, можда и одлучујући, меч финалне серије игра се у недељу од 20.00 у дворани у Железнику.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво