Читај ми!

Ужасне вести за хрватског великана, Цибона пред гашењем због дугова

Хрватски кошаркашки гигант Цибона налази се пред гашењем, јер дугује 40 милиона куна (око 5,31 милиона евра), преносе хрватски медији.

Информацију о потенцијалном гашењу хрватског клуба потврдио је и градоначелник Загреба Томислав Томашевић.

"Цибона нема проблем с градом јер су њени дугови према граду и градским установама мањи од 10 одсто. Иако је уз то било ненаменског трошења градског новца, изашли смо јој у сусрет и нудили споразуме и одлагање наплате дугова како би стала на ноге и како би се дала прилика новој управи. Упркос томе што није покрила дуг и према правилима није могла да оствари финансирање из градског буџета с обзиром на дугове, пронашло се решење да користи дворану, а то није било лако пронаћи", навео је градоначелник.

Цибона је прошлог викенда освојила 20. титулу првака Хрватске и прву дуплу круну у последњој деценији.

"Након свега нова управа одлази и некоректно је стављати било какву одговорност на нас, него је треба тражити у управи која је довела клуб у такву ситуацију и старој градској управи која је то допустила. Очито се катастрофално управљало, јер како може да се догоди да тако историјски клуб, који је освојио 20. титулу првака, уђе у дугове од 40 милијуна куна?", изјавио је Томашевић.

Kлуб тренутно нема директора и председника, једино овлашћено лице је финансијски директор Иван Маташић, човек ког су хрватски медији окарактерисали као "представника мистериозних инвеститора предодређених да спасе посрнулог загребачког дива".

Цибонин рачун ће 21. јуна бити у блокади тачно два месеца, након чега ће највероватније бити покренут стечајни поступак.

Загребачки великан двапут заредом био је првак Европе 1985. и 1986. године.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи