Читај ми!

Звездина далекометна паљба за тријумф против Меге у полуфиналу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Меге у дворани "Александар Николић" са 114:78, у првој полуфиналној утакмици Кошаркашке лиге Србије. Црвено-бели погодили чак 22 тројке и убедљиво савладали младу екипу Владе Јовановића. Други меч у серији, која се игра до две победе, на програму је у недељу.

Више ревијални него такмичарски меч одиграли су Црвена звезда и Мега, а домаћи су славили убедљив тријумф 114:78, највише захваљујући незапамћеном шуту за три поена - црвено-бели су Меги убацили 22 тројке из 42 покушаја.

Иако су играли без Волтерса, који је завршио епизоду међу црвено-белима, али и Николе Калинића, црвено-бели су доминирали против Меге, у потпуности контролисали меч и резултат, па убедљива победа није могла да изостане.

Навијачи црвено-белих искористили су прилику да са својим миљеницима прославе АБА титулу, освојену пре неколико дана у одлучујућем петом мечу серије против Партизана.

Изузетно офанзивно су у меч ушли и једни и други, а у таквој игри боље су се снашли шампиони АБА лиге - Мега је држала егал прва четири минута, а онда је уследила Звездина серија.

Већ у другом делу прве деонице црвено-бели су стекли двоцифрену предност, да би на прву паузу отишли са великих 18 поена предности - 33:15.

Расположен је био Никола Ивановић, који је у првих 10 минута убацио три тројке, а Звезда је до поена долазила захваљујући тимској игри (9 асистенција, 6 тројки).

Мега је у другу деоницу ушла серијом 10:2, коју је прекинуо Стефан Марковић са 6 узастопних поена, али су гости успели да приђу на минус осам, после 15 минута игре (41:33).

Никола Ивановић имао је ипак другачији план - црногорски плеј убацио је 21 поен у првом полувремену (6 тројки из 8 покушаја), док је фантастичним поготком Бранка Лазића уз звук сирене Звезда побегла на 58:39.

Трећа деоница изгледала је као шутерски тренинг за црвено-беле, који су решетали кош Меге иза линије 6.75 метара.

Мега је донекле парирала поенима из улаза, а какво је шутерско вече имала Звезда - довољно говори погодак Добрића са готово пола терена у последњем тренутку трећег периода - 89:56.

До краја меча Звезда је успела и да увећа предност, расположеним Добрићу, Лазићу и Марковићу придружили су се Цирбес и Холинс, док је свој удео у убедљивом тројумфу у финишу меча имао и Марко Симоновић, за коначних 114:78.

Никола Ивановић био је најефикаснији на мечу са 25 постигнутих поена, док је Огњен Добрић додао 16, а Холинс 14 поена.

У екипи Меге истакао се Руженцев са 16, док је Бориша Симанић додао 15 поена.

Други меч истих противника на програму је у недељу.

У финале се већ пласирала екипа ФМП-а, пошто је њихов ривал, екипа Партизана, одустала од такмичења.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво