Читај ми!

КЛС: Партизан не поштује Србију, нанео је велику штету нашој кошарци

Кошаркашка лига Србије (КЛС) издала је саопштење поводом одлуке Партизана да не игра у завршници националног шампионата. Из КЛС-а су навели да је Партизан својом одлуком изразио непоштовање према Србији и нанео велику штету нашој кошарци.

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да је завршио сезону и да неће учествовати у плеј-офу Кошаркашке лиге Србије.

Разлог због којег су се црно-бели одлучили на овакав корак јесу дешавања и нереди током финалне серије АБА лиге коју је са 3-2 у победама добила Црвена звезда.

"Кошаркашка лига Србије је веома непријатно изненађења и врло разочарана одлуком КК Партизан НИС да иступи из такмичења. Одлука која је сама по себи скандалозна је и додатно некоректна пошто је званично саопштена пред сам почетак полуфиналне серије плеј-офа", стоји у саопштењу лиге.

Додаје се да је велика штета нанета кошарци и спорту уопште.

"КК Партизан НИС је својом одлуком нанео велику штету српској кошарци. Сматрамо да одлука да се одустане од такмичења у највишем државном рангу представља непоштовање државе Србије, посебно у трентуку када држава издваја огромна новчана средства за спорт, а пре свега за кошарку и самим тим за КК Партизан НИС.

Кошаркашка лига Србије је принуђена да предузме све неопходне мере које су у складу са одредбама аката који регулишу иступање из такмичења. Кошаркашка јавност ће о свим будућим корацима КЛС бити благовремено обавештена", закључује се у саопштењу.

Клубу из Хумске, на основу члана 36 правилника Лиге, прети казна пребацивања у два ранга ниже такмичење.

Случај ће бити у надлежности дисциплинског судије, а постоје две дисциплинске комисије, једна под окриљем Кошаркашког савеза Србије, а друга под ингеренцијом Кошаркашке лиге Србије.

"Клуб који иступи, односно одустане од већ започетог такмичења (после жребања такмичарских бројева за сезону) или буде искључен из такмичења током сезоне (пре завршетка такмичења) у складу са овим Правилником и пропозицијама такмичења, у следећој такмичарској сезони може учествовати у два степена нижем такмичењу од оног из ког је иступио, односно искључен", стоји у члану 36 правилника о такмичењу КС Србије.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво