Читај ми!

Време је за најбољу европску кошарку у Београду

Почиње расплет у Евролиги, а престоница Србије је данас центар европске кошарке. У првом полуфиналу завршног турнира Евролиге састају се Ефес и Олимпијакос (18.00), а потом ће на терен Реал Мадрид и Барселона (21.00).

У Београду се одржава Завршни турнир кошаркашке Евролиге, а полуфинални мечеви су на програму данас.

Председник Евролиге, Ђорди Бартомеу, на званичној церемонији отварања завршног турнира, пожелео је свима добродошлицу у "Београд, град кошарке".

"Тимови су спремни да пруже сјајан турнир. Честитам Барселони, Реалу, Олимпијакосу и Ефесу који су дошли овако далеко. Хвала њима, али и осталим тимовима који су нам приредили сјајну сезону", поручио је Бартомеу. 

У првом полуфиналном мечу, који почиње у 18.00, састају се бранилац титуле - Ефес и грчки Олимпијакос.

"Велика је част бити на овом турниру, у завршници Евролиге. Фокусирани смо на нашу игру и желимо да уживамо у тренутку. Реткост је бити у овој фази турнира и желимо да уживамо у тренутку", рекао је тренер Јоргос Барцокас, који је са Олимпијакосом освојио једну титулу шампиона Евролиге, 2013. године у Лондону.

Тренер актуелног шампиона Европе, Ергин Атаман, рекао да је његов тим спреман за Фајнал фор.

"Срећни смо што смо овде, неће бити лако, али ћемо урадити све да поново будемо најбољи. Била је ово тешка сезона. Нисмо играли добро на почетку и велики је успех за нас био то што смо ушли у плеј-оф. Након што смо победили Олимпију из Милана, мислим да смо нашли мотив и спремни смо да се поново боримо за титулу", рекао је Атаман.

Други полуфинални пар чине шпански ривали - Реал и Барселона.

Ове сезоне чак шест пута се играо популарни "Ел класико" и Барселона је славила пет пута.

"Реал - Барса, класик, велика утакмица... Наш циљ је да прођемо у финале, да славимо и да се боримо за титулу. Играли смо много пута ове сезоне али ово је потпуно нова прича. Гладни смо успеха. Прошле године смо изгубили у финалу. Анализирали смо наше грешке и сада желимо да направимо добар резултат", рекао је тренер Барселоне, Шарунас Јасикевичијус. 

Кошаркаши Реала из Мадрида су 2018. године освојили Евролигу, када се завршни турнир играо у Београду. Тада је на клупи Мадриђана седео Пабло Ласо, који је и сада поручио да жели титулу шампиона.

"Велика је част вратити се овде. Ово је град кошарке и надам се да ће се поновити та 2018. година. Вежу ме лепа сећања за Београд. У полуфиналу ће се играти велика утакмица. Много пута смо играли једни против других ове сезоне, али ово ће бити потпуно другачија утакмица", рекао је Ласо.  

 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи