Читај ми!

Звезда пала у "Стожицама", Олимпија изборила мајсторицу

Црвена звезда и Цедевита Олимпија играће трећи меч у полуфиналној серији АБА лиге, пошто је словеначки тим, после продужетка, савладао црвено-беле 88:80. Претходно је Лука Митровић на бајковит начин обезбедио продужетак Звезди, али је Олимпија у додатних пет минута била неумољива. Мајсторица ће се играти у Београду, али термин још није познат.

Једну од најдраматичнијих утакмица ове сезоне у региону одиграли су Цедевита Олимпија и Црвена звезда, а на крају је домаћин однео победу после додатних пет минута - 88:80.

Екипа Дејана Радоњића одиграла фантастичну прву деоницу, а онда стала и дозволила Олимпији да преузме иницијативу и контролу над утакмицом, која је на крају трајала готово два и по сата.

Ипак, црвено-бели су успели да се врате у финишу, на филмски начин дошли до продужетка, а онда дозволили противнику да се још једном одлепи, овога пута на недостижну разлику.

Један од главних разлога пораза београдског тима било је и очајно извођење слободних бацања, убацили су само 6 из 15 покушаја.

Звезда је фуриозно ушла у меч - погодила првих седам шутева, од тога пет тројки, те врло брзо стекла двоцифрену предност - 19:7.

Ипак, уследила је велика серија домаће екипе, која је нашла ритам у нападу али украла неколико лопти на половини противника, па се у потпуности вратила у егал.

Црвено-бели су у првој четвртини убацили чак 29 поена и отишли на први одмор са пет поена предности.

Друга четвртина почела је техничком грешком за Дејана Радоњића, који се жалио на једну одлуку судија, на другој страни исту је зарадио Мелвин Еџам, па је значајно опао темпо игре.

Екипе су у том периоду брзо испуниле бонус, па смо често гледали слободна бацања.

Звезда је у потпуности стала, па тројком Мурића Олимпија стиже до прве предности на мечу, средином друге деонице - 36:34.

Олимпија је чувала минимално вођство, све до тројке Огњена Добрића, којој Звезда на полувреме одлази са предношћу 44:43.

И у трећу деоницу две екипе су ушле успорено, а Звездини играчи искористили су бонус већ после два минута, па су домаћи до поена стизали искљуиво са линије за слободна бацања.

Црвено-бели нису могли ништа да погоде, четвртину су завршили са само 10 постигнутих поена, па је Цедевита Олимпија стекла лепу предност пред одлучујућих 10 минута - 59:54.

Тврдо је било и у последњој деоници, а Цедевита је деловала као сигурнија екипа. Добрић је покренуо Звезду, али само накратко, па су домаћи на три минута до краја стекли великих девет поена предности.

Ипак, тројке су погодили Ивановић и Холинс, онда и Добрић закуцао у контри, па црвено-бели прилазе само на поен минуса - 71:70.

Ушло се у неизвесну завршницу, где је до изражаја дошло очајно извођење слободних бацања на овом мечу. Ипак, Добрић убацује два пенала за 74:73, на мање од пет секунди до краја меча.

Фаулиран је Мурић, који је два пута био прецизан са линије за слободна бацања а после тајм-аута Дејана Радоњића Митровић је ухватио офанзивни скок и поентирао уз фаул.

Судије су гледале успорени снимак и установиле да је фаул направљен пре истека времена, иако је у тренутку када се огласила сирена лопта била у рукама Звездиног крилног центра. 

Погодио је Митровић и додатно слободно бацање и отишло се у продужетак.

Ипак, нису црвено-бели имали снаге да у додатних пет минута пруже већи отпор расположеном домаћину, а пресудила је тројка Мурића, уз пети фаул Калинића.

Најефикаснији у пораженој екипи био је Огњен Добрић са 15 поена, Нејт Волтерс и Остин Холинс додали су по 14, док је тиму Олимпије Едо Мурић убацио 21 поен.

Цедевита Олимпија први пут ове сезоне савладала је Црвену звезду, али можда и у најважнијем мечу - слоеначки тим изборио је мајсторицу у полуфиналној серији.

Меч ће се играти у Београду, а термин ће бити накнадно одређен.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво