Читај ми!

Звезда сломила упорну Олимпију и повела у полуфиналу АБА лиге

Захваљујући одличној одбрани у другом полувремену, као и офанзивном скоку, кошаркаши Црвене звезде дошли су до предности у полуфиналној серији АБА лиге - у Београду је савладана Цедевита Олимпија 93:82. Реванш меч у серији која се игра до две победе, на програму је у понедељак у Љубљани.

С обзиром да екипа Дејана Радоњића више од 20 дана није играла такмичарски меч, Црвена звезда је пружила одличну партију против Цедевита Олимпије и направила корак ка пласману финале.

Црвено-бели су били бољи ривал током свих 40 минута, о чему довољно говори чињеница да су добили све четири деонице, али је било потребно много зноја да се савлада упорна екипа из Љубљане.

Звезда је боље ушла у меч, али су тројкама Блажича гости дошли до вођства 12:10 - испоставиће се последњег на утакмици у дворани "Александар Николић".

Црвено-бели су константно водили, али гости су држали прикључак, не дозволивши Звезди да преломи меч већ у првом полувремену, у којем је највећа предност износила девет поена.

На велики одмор Звезда је однела пет поена вишка, а са изједначеном игром наставило се и у трећој деоници.

Црвено-бели су у другом полувремену појачали одбрану, али и офанзивни скок, па су често поентирали из другог, па и из трећег напада, док Цедевита Олимпија није успела да нађе решење за пун рекет домаћег тима.

Крајем треће деонице Звезда први пут стиже до двоцифрене прености, а меч је у потпуности преломљен средином последње четвртине, када су црвено-бели дошли до максималних +16.

Никола Ивановић одиграо је велику улогу у тој серији, везавши осам поена, па је уз Луку Митровића и Николу Калинића најзаслужнији за тријумф свог тима 93:82.

Митровић је био најефикаснији са 21 постигнутим поеном, Калинић је додао 17, а Ивановић 16. У гостујућем тиму Јака Блажич је убацио 20, а Едо Мурич 14 поена.

Пре утакмице, награде од Милије Војиновића добили су Бранко Лазић, најбољи дефанзивац лиге, као и Никола Калинић, који је проглашен за накориснијег играча такмичења.

Звезда је повела 1:0 у полуфиналној серији, па ће пласман у финале моћи да обезбеди већ у понедељак, када се два тима састају у Љубљани (18.30).

Уколико победи Олимпија, мајсторица ће се играти у Београду, а термин тог меча биће накнадно одређен.

У другој полуфиналној серији играју Партизан и Будућност, а црно-бели су повели после победе у Београду.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво