Читај ми!

Мицић одличан против Олимпије, Ефес на фајнал-фору Евролиге

Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су Олимпију са 75:70, и са 3:1 у серији обезбедили пласман на фајнал-фор Евролиге. Васа Мицић са 20 поена један од најбољих у турском тиму, који ће у Београду бранити титулу освојену прошле године.

Пружила је Олимпија жесток отпор Ефесу, али је шампион Европе показао своју снагу и у неизвесној завршници однео тријумф који значи пласман на фајнал-фор.

Шампион Европе је у Истанбулу наплатио брејк направљен у Милану у првом мечу серије, а у четвртој утакмици успео је да савлада одличну екипу Олимпије, која је још једном била десеткована повредама.

Домаћин је одчино ушао у меч, добио прву деоницу 19:11, али су се гости вратили у игру и на полувреме отишли са поеном предности - 43:42.

Ефес је у трећој деоници поново дошао до вођства, али је Олимпија до последњег минута била у игри. Ипак, екипа Ергина Атамана у финишу је била сигурна, показала карактер шампиона и у Београду ће бранити титулу освојену прошле године.

Василије Мицић је био одличан у победничкој екипи - постигао је 20 поена, уз 5 скокова и 4 асистенције, док је једини ефикаснији од њега био Тибор Плајс са 25 поена.

У екипи Олимпије истакли су се Луиђи Датоме са 21 поеном, док је Кајл Хајнс убацио 10 поена, уз 12 скокова.

Ефес ће на фајнал-фору играти против бољег из дуела између Монака и Олимпијакоса. Грчки тим води 2:1 у серији, а четврти меч на програму је у петак у Кнежевини.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво