Читај ми!

Денверу не помаже ни маестрални Јокић, Голден Стејт је у полуфиналу Запада

Кошаркаши Денвер нагетса елиминисани су из овогодишњег плеј-офа већ у четвртфиналу, пошто је боља од њих била екипа Голден Стејт вориорса резултатом 4-1 у победама. Денвер је поражен у петом сусрету 102:98 и тако окончао турбулентну сезону, упркос фантастичној партији Николе Јокића.

Јокић је доминирао под обручима и за 32 минута на паркету постигао 30 поена (12/18 из игре, 0/2 тројке, 6/8 пенали), уз 19 скокова и осам асистенција.

Поново је играна веома снажна одбрана на њему, изгубио је шест лопти, али их је делимично надокнадио једном украденом и двема рампама.

Ни то није било довољно да се прескочи квалитетнији састав и Денвер је први тим који је елиминисан у плеј-офу Западне конференције.

Други пут у неколико дана Нагетси су на терен изашли знајући да морају да победе јер им у супротном следи елиминација, пошто су Вориорси скупили три победе.

"Чејс центар" у Калифорнији је био крцат и спреман да погура свој тим до тријумфа, али су гости за разлику од неких претходних сусрета, добро парирали од самог почетка.

Прву четвртину обележио је ко други до Никола Јокић, али овога пута не по броју поена, него скокова. Центар "грумења" имао је чак 10 ухваћених лопти у првих 12 минута чиме је још једном исписао нове странице историје.

Ниједном играчу Денвера у овом веку то није пошло за руком у некој утакмици плеј-офа, а када је скоковима придружио поене, ситуација на паркету је постајала све боља.

"Ратници" су имали пет поена предности након уводне четвртине, до краја полувремена екипа Мајка Мелоуна се вратила и изједначила (48:48), да би у трећој стигла и до солидне предности.

Тројком Демаркуса Казинса Денвер је затворио трећи квартал са +8, али се нашао у неугодној ситуацији јер је Јокић већ тада имао пет личних грешака.

Због проблема са фауловима најбољи играч лиге је морао да преседи на клупи већи део одлучујућег периода и домаћин је то у потпуности искористио. Ношен навијањем са трибина, Голден Стејт је кренуо у серију и додатно појачао одбрану.

Нагетси су постигли само шест поена у првих осам минута, уследио је преокрет који је једино могао да спречи Јокић. Нанизао је седам поена у самом финишу и увео утакмицу у неизвесну завршницу.

Међутим, Стеф Кари и Гери Пејтон други низу дозволили ривалима да их угрозе и Вориорси су четвртим тријумфом дошли до пласмана у полуфинале Западне конференције.

Колико су гости били изгубљени у завршници потврђује и податак да је Никола био стрелац 12 од 20 поена свог тима у четрвтој четвртини, иако је већи део исте провео на клупи.

Осим њега истакао се споменути Казинс са 19 поена, четири више од Ерона Гордона који је имао и девет скокова, али се буквално угасио у другом полувремену.

На другој страни, вишеструке шампионе НБА лиге до тријумфа је водио Кари (30 поена и по пет скокова и асистенција), по 15 су додали Пејтон и Клеј Томпсон, док су двоцифрени били још Ендру Вигинс са 12, односно Дрејмонд Грин са 11 поена.

За франшизу из Колорада је сезона завршена, Јокић ће готово извесно добити друго МВП признање, а сада га очекује одмор и опоравак од повреде задње ложа која га је мучила током другог полувремена.

С друге стране, Вориорси чекају победника окршаја Мемфиса и Минесоте, у којем Гризлиси воде 3-2 у серији.

На Истоку је Милвоки декласирао Чикаго 116:100 и такође са 4-1 прошао у полуфинале конференције.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво