Читај ми!

Виртус и Андора у финишу стигли до полуфинала Еврокупа

Кошаркаши Виртуса савладали су у Болоњи Улм са 83:77 и пласирали се у полуфинале Еврокупа. Исто је пошло за руком и Андори која је, као гост, надиграла Гранд Канарију резултатом 79:77.

Виртус је на свом терену у изузентно узбудљивом мечу савладао Улм. Неизвесно је било током целог меча да би Болоња у финишу премолима резулат и стигла до победе вредне полуфинала Еврокупа.

Болоњу је до победе предводио Јател са дабл-дабл учинком - 27 поена и 11 скокова. Он је уједно био једини са двоцифреним учинком у домаћој екипи. Шенгелија је убацио девет, Кордине осам. Милош Теодосић је меч завршио са седам поена и осам асистенција. У пораженом тиму Блосомгаме је убацио 22 поена, Кристом 15, а Клепајз 14.

Противник Болоње у полуфиналу биће бољи из дуела у коме се састају Левалоис и Валенсија.

Можда и узбудљивије било је на мечу у коме је Монаванк Андора савладала Гранд Канарију са 79:77.

Домаћин је почетком последњег периода имао десет поена предности. Међутим, Андора се није предавала, полако је топила предност Гранд Канарије и стигла до изједначења 69:69.

Уследила је резултатска клацкалица, а у самом финишу резултат је био нерешен - 77:77. Минут и седам секунди пре краја Ханах је био сигуран са линије слободна бацања и донео Андори предности, касније се испоставило да је поставио и коначан резултат.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Јелинек и Милер-Меклнтире са по 17 поена, пратио их је Ханах са 15. У тиму Гранд Канарије, Пустовји је убацио 12 поена, Брусино 11, а Албиси 10.

Монабанк Андора ће у полуфиналу играти са побеником меча Цедевита Олимпија - Бурсаспор.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво