Читај ми!

Јокић крварио, рушио рекорде и одвео Денвер директно у плеј-оф!

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић крунисао је фантастичну сезону још једном изузетном партијом којом је свом Денверу обезбедио директан пласман у плеј-оф НБА лиге. Јокић је поново био незаустављив, овога пута против једне од најбољих екипа на Западу, а Нагетси су савладали Мемфис гризлисе резултатом 122:109, упркос томе што је Никола зарадио расекотину на глави после једног снажног ударца.

МВП прошле сезоне и највећи кандидат да поново понесе то признање, добио је лакат у главу већ на старту утакмице, пошто није прошао ни минут игре када га је ударио Џерен Џексон јуниор.

Морао је Јокић на клупу, а пошто је крварење заустављено, на терен се вратио са црвеном траком око главе и одмах почео да плеше.

Повреда није оставила трага, а момак из Сомбора је на терену укупно провео нешто више од 35 минута и за то време постигао 35 поена (16/24 из игре), имао 16 скокова и шест асистенција. Поред тога забележио је чак четири украдене лопте и једну блокаду.

Нестварну сезону крунисао је новим рекордом, пошто је постао први играч у историји најјаче лиге света који је у регуларном делу имао најмање 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.

Јокић је и са новим имиџом био једнако убојит и разигран, сјајно је шутирао и нападао ривале, па је најзаслужнији што су Нагетси и ове сезоне директно обезбедили пласман у плеј-оф.

Меч пре краја регуларног дела сезоне имају 48 победа и 33 пораза, односно недостижну предност над седмопласираном Минесотом, која је претходно савладала Сан Антонио спарсе.

Дуел у "Бол арени" у Денверу био је у знаку "грумења" од првог до последњег минута, а Гризлиси овога пута нису могли без највећих звезда.

Иако је на већ описан начин зарадио незгодну повреду главе, Јокић није изгубио концентрацију и водио је свој тим до веома важног тријумфа.

Након прве четвртине било је +4 за домаћина, да би до одласка на одмор та предност нарасла на 17 поена. Екипа Мајка Мелоуна овога пута није желела да дозволи противнику да се врати, као што је то био случај у неколико наврата ове сезоне, па је у трећем периоду додала гас и дошла до 30 поена вишка.

Тада је било јасно да повратка за Мемфис нема и да ће Нагетси оверити шесто место и директан пласман у доигравање.

Поред српског суперстара, истакао се још Ерон Гордон са 22 поена, шест више од Вила Бартона и Бизија Боунса Хајленда.

На другој страни, бољи од осталих у редовима Мемфиса био је Дезмонд Бејн који је дуел завршио са 14 поена.

"Гризлији" се неће много узнемирити због овог неуспеха јер су већ обезбедили другу позицију и приводе крају једну од најбољих сезона у новијој историји франшизе – тренутно су на скору 55-25.

Познати су и остали учесници плеј-офа са Запада, то су Финикс санси, Голден Стејт вориорси, Далас меверикси и Јута џез, док у плеј-ин турнир иду споменути Минесота и Сан Антонио, односно Лос Анђелес клиперси и Њу Орлеанс пеликанси.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара