Читај ми!

Јокић не посустаје, надиграни и „ратници“

Никола Јокић наставио сјајну серију игара предводећи Денвер у победи над Голден стејтом – 131:124. Српски центар је поново био најефикаснији играч меча остваривши 18. трипл-дабл у сезони.

Други дан заредом, после победе над Њу Орлеансом, Никола Јокић наставља игру изванредном ефикасношћу нанизавши 32 поена уз 15 скокова и 13 асистенција, а публика је то испратила скандирањем „МВП, МВП“.

Јокић је тако остварио свој 75. трипл-дабл у каријери, а десети пут је то учинио у две везане утакмице. Мада му је досадашњи рекорд четири у низу.

Денвер је сигурно ушао у меч на свом терену и повео после прве четвртине, а ослабљени „ратници“ без Стефа Карија су у наставку покушали да начине преокрет, али им то, највише захваљујући Јокићу, није полазило за руком.

Српски центар је имао и одличну подршку саиграча, а предњачили су Џеф Грин и Монте Морис са по 18 поена, Девон Рид је додао 17, Остин Риверс 15, а Демаркус Казинс 13 постигнутих поена.

На другој страни Џордан Пули је постигао 32 поена, попут Јокића, уз седам асистенција и три скока, док је Мозес Муди меч завршио са 30 поена. Али то није било довољно да се надигра тим Денвера. Немања Бјелица је за 18 минута уписао два поена, пет скокова и пет асистенција.

Денверу је ово девете победе у последњих десет мечева и тренутно има две победе више од Минесоте па је задржао конкурентску позицију са Даласом и Јутом у трци за што бољу позицију у плеј-офу.

И у првој синоћној утакмици Детроита и Атланте на терену је блистао српски репрезентативац Богдан Богдановић, али није успео да сачува свој тим од пораза, па су домаћини победили са 113:110 после продужетка.

Резултати НБА утакмица:

Детроит – Атланта 113:110 после продужетка
Филаделфија – Чикаго 121:106
Мајами – Хјустон 123:106
Минесота – Портланд 124:81
Далас – Јута 111:103
Сан Антонио – ЛА Лејкерс 117:110
Денвер – Голден стејт 131:124
Сакраменто – Њујорк 115:131

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво