Читај ми!

Црвендакић: Имамо самопоуздање,успећемо да се спремимо за СП

Кошаркашица Србије Александра Црвендакић изјавила је да ће национални тим имати тежак задатак на Светском првенству у Аустралији, али да верује да ће се рад током припремног периода исплатити. Изабранице Марине Маљковић на Мундобаскету у Сиднеју, од 22. септембра до 1. октобра, играће у групи Б са Француском, Аустралијом, Канадом, Нигеријом и Јапаном.

У А групи налазе се Белгија, Кина, Босна и Херцеговина, Кореја, САД и репрезентација која ће се такмичити уместо Русије. После такмичења у групама, по четири тима иду у четвртфинале, где се жребом одређује ко се са ким састаје у првој елиминационој рунди.

"Наша група заиста јесте тешка, али када погледамо и ону другу, ни тамо нема лоших противника. Светско такмичење је заиста на највишем могућем нивоу, нема тимова за које можемо да кажемо да ћемо их сигурно добити. Идемо корак по корак. Стварно треба да гледамо да нам је свака утакмица најзначајнија", рекла је Црвендакић Танјугу.

За разлику од претходних година, припреме за СП трајаће неколико месеци, а кошаркашица Асвела истиче да ће бити спремна за најављена четири месеца пакленог рада.

"Наравно да сам спремна за тај рад. Моје саиграчице и ја смо свесне да ниједан успех не долази преко ноћи нити лагано. Он се гради кроз напоран рад. Велики плус је што ћемо имати толико времена да се спремимо пред почетак СП. Знамо колико нам је претходних година било тешко на припремама, али нам се то на крају увек исплатило. Срећна сам што ћемо имати толико времена да се припремимо. Ми смо тим који се поново гради, ком треба времена. Сматрам да ћемо преко овог лета успети да склопимо све коцкице и да ћемо спремни дочекамо то СП", каже Црвендакић.

На квалификационом турниру у Београду за пласман на СП, подмлађен састав са три тријумфа изборио је визу за Сиднеј, па ће тако Србије други пут у историји учестовати на Мундобскету.

Те 2014. године кошаракшице су стигле до четврфинала, а СП једино такмичење са ког актуелне шампионке Европе немају освојену медаљу.

"Ове квалификације су нам биле ветар у леђа да можемо доста са тако мало дана припрема. Имамо неко самопоуздање и верујем да ће током лета успети да се припремимо како треба за СП. О медаљма и главним циљевима ми никада нисмо ни причале. Увек смо ишле са намером да будемо најборбенија екипа и да просто дамо све од себе. То нас никада није изневерило", закључила је Црвендакић.

Србија први меч игра 22. септембра против Канаде, дан касније наше најбоље кошаркашице очекује дуел са Јапаном, 25. септембра је утакмица против Аустралије, 26. септембра против Нигерије, а за 27. септембар заказан је последњи меч у групи против Француске.

Четвртфинала су 29. септембра, полуфинала дан касније, а меч за треће место и велико финале је 1. октобра.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво