Читај ми!

Пет корака до историје – још један трипл-дабл незаустављивог Јокића

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић наставио је да помера границе у НБА лиги и забележио 16. трипл-дабл ове сезоне. Јокић је био један од најбољих појединаца у победи Денвера над Сакраментом 115:110, уписавши 73. трипл-дабл у каријери и све је ближи исписивању нових страница историје.

Актуелни МВП регуларног дела сезоне је у сусрету са Сакраментом на терену провео нешто више од 34 минута и за то време постигао 18 поена (6/16 из игре, 0/5 тројке), уз 10 скокова и 11 асистенција.

Јокић није имао добро шутерско вече, проценти су му били нижи него иначе, али му то није сметало да поново буде двоцифрен у три статистичке категорије.

Остварио је 73. трипл-дабл у каријери и сада има само пет мање од легендарног Вилта Чемберлена, који заузима шесту позицију на вечној листи.

Када га буде престигао, Никола ће бити најуспешнији центар свих времена по овом параметру.

Момак из Сомбора је поново решио утакмицу у последњем минуту, пошто је прво направио блок и омогућио Морису погодак за три поена, а онда и под својим обручем одиграо сјајну одбрану код резултата 113:110 и спречио Сабониса да поентира.

Потом је сигурно реализовао слободна бацања и Нагетси су остварили пети узастопни тријумф, а још један важан у утакмици коју је обележила "резултатска клацкалица".

Поред Јокића, истакли су се Ерон Гордон са 23 поена и девет скокова, као и споменути Морис са 21 поеном.

На другој страни, Диарон Фокс је уписао дабл-дабл са 26 поена и 12 успешних додавања, док је Херисон Барнс постигао два поена мање.

Екипа Мајка Мелоуна сигурно чува шесту позицију на табели Западне конференције са 35 победа и 25 пораза, док су Кингси 13. са учинком 22-40.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво