Читај ми!

Србија надиграла Словачку за другу победу у квалификацијама за Светско првенство

Репрезентација Србије савладала Словачку са 75:63 у мечу трећег кола Групе А квалификација за Светско првенство 2023. године. У понедељак од 18.00 ове две селекције ће одиграти још један меч, али у Словачкој.

Видно неуиграна селекција Србије успела је да оправда улогу фаворита и забележи важну победу у квалификацијама. Словаци су пружили солидан отпор, ипак нису имали снаге и умећа да озбиљније угрозе нашу селекцију. На крају заслужена победа Србије.

Србија је дуел отворила серијом од 5:0. Међутим, противник је успео да повеже редове и до првог изједначења је стигао при резултату 11:11. Наша селекција је поново појачала и вратила предност. До прве паузе она је износила плус шест, 24:18.

Слична слика и у другом периоду, наша селекција је држала предност. Поново се одлепила на двоцифрену, али су Словаци до одмора смањили на осам разлике - 44:36.

Противник нешто агресивнији у трећем периоду и дуго је успевао да одржава шест поена разлике, иако су наши у пар наврата одлазили и преко плус десет. У последњу четвртину ушло се при резултату 62:54.

 

У последњем периоду наша селекција је брзо дошла до двоцифрене предности коју је одржавала до краја сусрета - 75:63.

Најефикаснији у нашој екипи био Аврамовић са 14 поена, пратио га је Јагодић-Куриџа са 13, Ђоковић и Ристић имали су учинак од по 12 поена. У пораженом тиму Броџински је убацио 23 поена, а Иринг 14.

У понедељак од 18.00 ове две селекције ће у Левицама одиграти меч четвртог кола.

У другом мечу трећег кола Групе А Летоније је као гост савладала Белгиу са 66:65.

Табела Групе А:
Белгија 2/3
Летонија 2/3
Србија 2/3
Словачка 0/3 

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво