Читај ми!

Обрадовић: Очекујем да финале буде у знаку кошарке

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић честитао је свом тиму на пласману у финале Kупа Радивоја Kораћа.

Kошаракши Партизана у нишком Чаиру у полуфиналу после велике борбе и драме победили су ФМП 92:89.

Партизан је у финишу меча прокоцкао високу предност, ФМП је преко Ненада Неранџић имао шут за продужетак, али лопта није ушла у кош и црно-бели су заказали вечити дерби против Црвене звезде у финалу Kупа, сутра од 21 сат.

"Велика жеља била је присутна код обе екипе. Честитке ФМП-у на борбености и жељи да се врате у утакмицу, пре свега захваљујући нашој лошој концентрацији и грешкама су се вратили. Честитам мом младом колеги на свему што ради у ФМП-у. Имали смо осам изгубљених лопти у последњој четвртини, мислим да то довољно говори о свему. Честитам мојим играчима на уласку у велико финале и желим да се захвалим навијачима на сјајној подршци", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

Партизан ће у борби за трофеј Жућове левице играти против Црвене звезде сутра од 21 сати, а Обрадовић је упитан и за очекивања.

"Очекујем да све буде у знаку кошарке, да буде апсолутни фер-плеј, да се прича само о кошарци, да победи онај ко покаже на терену више у кошаркашком смислу. Све остало ћемо анализирати, већ јесмо неколико пута ове године. То је тим који је годинама заједно, неким мојим играчима ће је ово бити прво финале. Звездини су играли већ неколико. Надам се да ће издржати ту неку врсту притиска, надам се да нећемо правити, како је Балша то назвао, 'ситне' грешке. Инсистираћу да дамо све од себе, као и максимални учинак, зна се шта подразумева глад у финалу... Да играмо против неког ко има толико искуства и који игра Евролигу", поручио је Обрадовић и додао да још увек не зна степен повреде Алена Смаилагића.

Kошаркаш Балша Kопривица рекао је да су грешке у финишу предусиле да се ФМП врати у меч.

"Сматрам да смо почели утакмицу врло добро. Већ смо два пута играли против ФМП-а ове сезоне, веома су борбена екипа, током читаве утакмице се не предају, то су показали на крају утакмице. Одиграли смо 35 минута добро, наше ситне грешке су њима дозволиле неки ритам у нападу на крају", рекао је Kорпривица.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво