Читај ми!

На терену браћа не постоје, Звезда освојила неосвојиви Пиреј

Кошаркаши Црвене звезде победили су Олимпијакос на гостовању 76:72 у утакмици 23. кола Евролиге. Црвено-бели су одиграли веома чврсту утакмицу у Пиреју, наплатили претходне неуспехе и успели да тријумфују над фаворизованим грчким представником који од почетка сезоне није доживео пораз на свом паркету.

Изабраници Дејана Радоњића имали су предност током готово читавог меча, а у финишу су задржали смиреност и концентрацију, не дозволивши да им се поново деси да испусте тријумф.

Утакмица у Пиреју почела је бољом игром београдских црвено-бели, предњачили су Нејт Волтерс и Арон Вајт, а када им се придружио Огњен Добрић, предност је брзо почела да расте.

Средином прве четвртине екипа Дејана Радоњића имала је двоцифрену предност (10:20), али је одједном стала и домаћин се експресно вратио. Направио је Олимпијакос серију 11:0 и вратио утакмицу у потпуну неизвесност.

У истом ритму настављено је и у другој деоници, Звезда је успела да се тргне и заустави налет ривала, иако је на другој страни веома расположен био Саша Везенков.

Ипак, српски и регионални шампион је задржао концентрацију и на петнаестоминутни одмор отишао са пола коша предности – 36:37.

Треће четвртина била је идентична као прва – Звезда се одлепила, а Олимпијакос серијом поена стигао.

Овога пута гости нису дозволили да им се увуче нервоза, па су имали спреман одговор. Калинић се разиграо, баш као и Лука Митровић, а важне тројке погодили су Никола Ивановић и Бранко Лазић.

Београдски црвено-бели успели су да сачувају вођство у неизвесној завршници и постану прва екипа која је ове сезоне тријумфовала у "Дворани мира и пријатељства". Звезда је у обе овосезонске утакмице победила "братски" Олимпијакос.

Најефикаснији играч сусрета био је Саша Везенков са 20 поена и осам скокова, док је Костас Слукас имао 13 поена.

У победничком табору Огњен Добрић је постигао 14 поена и забележио четири асистенције, док је Никола Калинић уписао 12 поена, пет скокова и четири успешна додавања.

Српски шампион заузима 14. позицију са осам победа и 12 пораза, док је грчки великан после трећег пораза у низу, има скор 12-8.

Српски тим следећа два меча игра у Београду, 1. фебруара дочекује Олимпију из Милана, а два дана касније се састаје са Монаком.

Олимпијакос иде у Шпанију где га очекују дуели са Реал Мадридом и Басконијом.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво