Читај ми!

Купа Радивојa Кораћa po 17. пут у Нишу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић потписали су данас у "Градској кући“ у Нишу уговор о оганизацији финалног турнира Купа Радивој Кораћ, који се по 17. пут одржава у фебруару у Нишу.

Како је саопштио КСС, Сотировски и Даниловић су изразили задовољство због одржавања националног такмичења у Нишу и што се борба за Жућкову левицу враћа у дворану Чаир, која је, како је речено, синоним за Куп Радивој Кораћа.

"Број организованих завршних турнира у Нишу показује колико волимо да играмо Куп у овом великом граду у коме су људи више него отворени и где све учеснике гледају као своје рођене", рекао је Даниловић после потписивања уговора.

Он је истакао да је Ниш познат по филмском и музичком фестивалу, али и по овом кошаркашком „фестивалу".

"Очекујем да уживамо у кошарци", рекао је Даниловић и позвао све на фер и спортско навијање.

"Кошарка се враћа на велика врата на Чаир и не постоји ништа лепше за једног градоначелника него када видите задовољство грађана, па и оних из окружења и иностранства који најављују долазак у Ниш", истакла је Драгана Сотировски.

Она је позвала све Нишлије да буду добри домаћини, да уживају у кошарци и да се радују сваком новом националном купу који ће наредних година бити одржаван у Нишу.

Хала "Чаир" изграђена је 1974. године, а први национални куп у кошарци одржан је у Нишу 1975. године.

Ово такмичење добило је данашње име које поносно носи 2003. године, а Ниш је и те године био домаћин финалног такмичења.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво