Читај ми!

Богдановић промашио шут за победу над Вориорсима, Дончић засенио Моранта

Кошаркаши Голден Стејт вориорса остварили су још једну тесну победу, овога пута у дербију са Јутом џез, резултатом 94:92. "Ратници" су потврдили да се полако враћају у форму са почетка сезоне, али су имали среће јер је у самој завршници Бојан Богднаовић промашио шут за победу. Српски репрезентативац Немања Бјелица учествовао у тријумфу са шест поена.

Екипа Стива Кера полако проналази ритам који је красио до Нове године, а сада је побеђена Јута у дуелу који је обележио веома мали број поена.

Разлог томе је и катастрофално шутерско вече Стефена Карија, који је погодио само једну тројку из чак 13 покушаја, што му је један од најлошијих учинака у читавој каријери.

Сам финиш меча био је веома неизвестан, Бојан Богдановић је вратио "џезере" у игру после минуса од пет поена, али је у последњим секундама промашио тројку и пропустио да гостима донесе победу.

Џордан Пул је предводио Вориорсе са 20 поена, Ендрју Вигинс је убацио 14, док је споменути Кари завршио само са 13 (5/20 из игре). Немања Бјелица је на терену провео нешто више од 20 минута, а имао је шест поена, уз по четири скока и асистенције.

Бојан Богдановић је био најбољи код гостију са 21 поеном и осам ухваћених лопти, док је Руди Гобер забележио дабл-дабл (12 поена и 18 скокова).

Голден Стејт је други на Западу са 34-13, Јута је са 30-17 на четвртој позицији.

Лука Дончић предводио је Далас мевериксе до тријумфа над Мемфис гризлисима 104:91.

Даласу је ово 11. тријумф на последњих 13 мечева, док је форма Мемфиса у благом паду и ово му је трећи пораз на последњих шест сусрета.

Дончићу је припао кошгетерски обрачун са Џа Морантом, пошто је дуел завршио са 37 поена (13/25 из игре, 2/7 тројке), а имао је и 11 скокова и девет асистенција. Пратио га је Кристапс Порзингис са 15 поена, док Бобана Марјановића поново није било у тиму "телади".

Споменути Морант је очекивано био најбољи међу "гризлијима", убацивши 35 поена и ухвативши 13 лопти.

Далас пети на табели Западне конференције са 27 победа и 20 пораза, док је Мемфис две позиције изнад са учинком 32-17.

Победе су још остварили Мајами хит, Орландо меџик, Портланд трејлблејзерси, Атланта хокси, Филаделфија севентисиксерси и Минесота тимбервулвси.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво