Читај ми!

Јокић ни речи о себи после четвртог узастопног трипл-дабла

Никола Јокић не жели себе да истиче у први план иако игра бољу сезону него прошлу, у којој је добио награду за најкориснијег играча. Јокић је у ноћи између петка и суботе остварио четврти узастопни трипл-дабл, чиме је оборио рекорд франшизе. Денвер је поражен од Мемфиса 122:118 и Никола је у разговору за РТС изјавио да је победио бољи тим.

Јокић је на паркету провео нешто више од 40 минута и за то време постигао 26 поена, имао 11 скокова и 12 асистенција.

Момак из Сомбора уписао је две украдене лопте и једну блокаду, а све је то учинио без иједне изгубљене лопте током читавог меча. Фантастично је шутирао из игре, погодио 11 од 16 покушаја, а за три поена је био половичан (2/4), укључујући и најдаљи погодак у досадашњој каријери којим је подсетио на Стефа Карија.

Међутим, није могао више без помоћи повређених Џамала Мареја и Мајкла Портера јуниора.

"Искрено да кажем, мислим да се тим мало навикао да их нема. Џамал није ту одавно, Мајк је већ пар месеци одсутан. Не смемо више ни да размишљамо о њима док се не врате, незахвално је", рекао је Јокић за РТС.

Он је додао да је очигледно да им Мемфис не лежи.

"Што се тиче утакмице, бољи су били, победили су нас зато што су били бољи. Нападали су нас у рекету, нападали обруч, погодили су неке тројке и битне шутеве, поготово у првој четвртини. Онда су погодили битну тројку у последњој четвртини. Победили су нас сва три пута ове сезоне, тим који нам не лежи", закључио је Јокић за РТС.

Јокићу је то био четврти узастопни трипл-дабл у најјачој лиги света, поставши први кошаркаш у историји Денвера којем је то пошло за руком, па сада има укупно 68. у каријери.

На вечној ранг-листи заузима седму позицију са само 10 мање од Вилта Чемберлена, док је ове сезоне на броју 11 и извесно је да ће га поправити.