Читај ми!

Јовановић: Партизан велики изазов за моју младу и неискусну екипу

Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић рекао је да ће утакмица против Партизана бити велики изазов за његов млади и неискусан тим. Партизан и Мега у четвртак од 17 сати играју заостали меч 13. кола АБА лиге у хали "Александар Николић".

Због повреда и болести тренер Јовановић неће моћи да рачуна на Николу Ђуришића, Малколма Казалона, Карла Матковића и Александера Балцеровског, а у саставу неће бити ни Алекса Ускоковић, који је у Мегу прешао после 27. децембра, када је био првобитни термин утакмице, па сходно пропозицијама регионалног такмичења, неће моћи да наступи на утакмици.

За утакмицу су упитни и Никола Јовић и Младен Вујић који се после прележаног ковида још увек нису нашли у пуном тренажном процесу, па ће из свих наведених разлога по први пут ове сезоне у саставу Меге бити Михаило Мушикић, као и двојица јуниора Андреј Мушицки и Ахмет Јоновић.

"Долазак Жељка Обрадовића не значи много само за Партизан већ за целу кошарку у региону и самим његовим доласком Партизан је истакао највише циљеве у оба такмичења, АБА лиги и Еврокупу. Ако погледамо њихове резултате, видимо да су на правом путу да њихове циљеве и остваре."

"Добро знамо шта нас очекује и како Жељкови тимови играју, јако агресивно на оба дела терена, у нападу, а посебно и у одбрани", рекао је Јовановић за клупски сајт.

Мега утакмицу против Партизана дочекује са скором од шест победа и седам пораза док Партизан има скор 13-2.

"За мој веома млад и неискусан тим ова утакмица биће веома велики изазов. Нажалост, морам да истакнем да је не чекамо у најбољем могућем расположењу, готово три пуне седмице имамо проблем са ковидом, што је оставило великог трага на нас. Причати о тренингу и тренажном процесу је у овом тренутку излишно."

"Моја тренутна жеља је да момци који су имали не малих проблема у претходном периоду изађу из болести и оздраве, а да се они који сутра буду на терену прикажу у најбољем могућем светлу, имајући у виду све околности",зјавио је тренер Меге.

Кошаркаш Меге Самсон Руженцев је истакао да ће се упркос изостанцима, његова екипа дати све од себе да направи изненађење.

"Спремамо се за утакмицу са Партизаном који је сигурно једна од најбољих екипа у лиги. Очекује нас тежак меч, поготово имајући у виду повређене играче који ће пропустити утакмицу, као и оне који се после Ковида полако враћају на тренинге. Без обзира на то, сигурно је да ћемо се борити и да ћемо дати све од себе да покушамо направимо изненађење на гостујућем паркету", изјавио је Руженцев.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво