Читај ми!

КСС: Соња Васић и Никола Јокић најбољи у 2021. години

Соња Васић проглашена је за најбољу кошаркашицу, а Никола Јокић за најбољег кошаркаша Србије у протеклој, 2021. години, у традиционалном избору Кошаркашког савеза Србије (КСС).

КСС је традиционално прогласио најуспешније у претходној години према избору новинара, а Васићева и Јокић добили су највише гласова од представника спортских редакција.

Специјална награда припала је мушкој репрезентацији у баскету, овајачу злата на ЕП и олимпијске бронзе, а друга је отишла кошаркашицама Србије, шампионкама Европе.

Соња Васић у години иза нас завршила је играчку каријеру, освајањем титуле шампиона Европе са репрезентацијом, избором у идеалну петорку турнира Европског првенства, МВП признањем и четвртим местом на Олимпијским играма у Токију, а све то било је довољно да у гласању заврши испред нове капитенке Тине Крајишник.

"Хвала новинарима и медијима који су гласали. Вероватно је последња награда коју добијам. Претходна година је била успешна, остаје жал да је можда могло негде више. Стављам тачку на каријеру, хвала свима. Прво породици, саиграчицама, тренерима, као и КС С. Последње године нису биле лаке. Хвала свима још једном", рекла је Васићева након добијања признања.

Центар Денвера, у 2021. години постао је први Србин који је проглашен за најкориснијег кошаркаша НБА лиге, освојио је највише гласова спотских новинара, док је на другом месту завршио играч Ефеса Васлије Мицић, освајач Еволиге и двоструки МВП такмичења.

"Жао ми је што не могу да будем са вама, хвала Кошаркашком савезу Србије и спортским новинарима на избору за најбољег кошаркаша у прошлој години. Познавајући одакле долазим и шта кошарка представља за наш народ, то је велика част и задовољство за мене. Многе легенде су добијале ову награду, велико је задовољство за мене и ово је велики подстрек за мене да напредујем и будем бољи", рекао је Јокић путем видео поруке уз жеље за добро здравље ове године.

Соњи Васић ово је било треће признаје за најбољу играчицу, док је Никола Јокић најбољи у избору Кошаркашког савеза био и 2018. године.

Признања Соњи и Браниславу, оцу Николе Јокића, уручио председник КСС Предраг Даниловић.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи