Читај ми!

Партизан неумољив против Сплита, “стотка“ и плус од 60 поена

Кошаркаши Партизана савладали су Сплит са 109:49 у првом мечу 15. кола АБА лиге. Ово је уједно наубедљивија победа у историји АБА лиге. Предходни рекорд била је утакмица из 2016. године, Цедевита - Задар 120:62.

Партизан је сјајном игром од почетка до краја меча разбио игру противника. Црно-бели су константно повећавали предност и одржали час кошарке Сплићанима. Жељко Обрадовић је свим играчима дозволио да осете сласт убедљиве победе. Противник је једва чекао да се заврши меч како би побегао са паркета Арене.

Црно-бели су повели на старту меча, једино што је противник успео је да изједначи на 12:12. уследила је серија Партизана од 5:0 и на први одмор се отишло при резултату 17:12.

Наставак је донео још силовитије црно-беле. Сајном одбраном и погодцима са свих позиција брзо су стекли двоцифрену предност - 22:12. Наставио је домаћин да пуни кош Сплићана и на четири минута пре полувремена имао је тада максималних плус 22 - 37:15.

До одласка на велики одмор црно-бели су погодили још неколико отворених шутева, са друге стране Сплит није успео да повеже редове и на полувремену Партизан је водио резултатом 51:37.

Слична слика и у наставку, наставио је Партизан са одличном игром, а противнику ништа није полазило за руком. Средином трећег периода црно-бели су стигли до плуса од 43 поена - 72:29. Тада је већ био јасан победник, само се чекао коначан резултат дуела.

Крајем трећег периода црно-бели су имали и плус 48, да би у последњу четвртину ушли при резултату - 83:38.

Партизан је у истом ритму наставио и у последњем периоду, а после пар минута игре стигао је и до плус 51 - 90:39. До краја меча црно-бели су повећали предност и зауставили се на плус 60 - 109:49.

Најефикаснији у тиму црно-белих био је Глас са 19 поена, њега је пратио Милетић са 18, Пантер је додао 14. У тиму Сплита Шортер је убацио 17, и био једини са двоцифреним учинком.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи