Читај ми!

Бјелица за 10 минута постигао више поена од Карија, "ратници" поново победили

Кошаркаши Голден Стејт вориорса вратили су се на победнички колосек после неуспеха против Денвера, а у новом тријумфу одличан је био српски репрезентативац Немања Бјелица. "Ратници" су на свом паркету савладали Мајами резултатом 115:108, а Бјелица је за само 10 минута постигао више поена него најбољи играч тима Стеф Кари, који је потпуно подбацио и одиграо једну од најлошијих утакмица у каријери.

Колико је Голден Стејт добар ове сезоне потврђује управо то да Кари може да остане на једноцифреном броју поена (девет), погоди само три од 17 покушаја из игре, промаши девет од десет шутева за три поена, а његов тим ипак на крају тријумфује.

Најбољи шутер свих времена има саиграче који могу да га одмене и које је, очигледно, Стив Кер поново нашпановао да буду конкуренти за титулу.

Против Мајамија није било убедљиво, али се ни у једном тренутку победа није доводила у питање.

Најзаслужнији за то био је Џордан Пул који је приказао изузетну партију - 32 поена (12/17 из игре, 5/9 тројке), а одличан је био и Ендру Вигинс са 22 поена.

Споменути Бјелица на паркету је провео десетак минута и за то време постигао 10 поена, убацио две тројке из три покушаја и ухватио три скока.

Керова екипа игра као пре неколико година када је доминирала НБА лигом, а ускоро ће постати још јача јер се очекује повратак Клеја Томпсона након дуге паузе због повреде. Други од браће "Сплеш" загревао се пред дуел са Хитом и очекује се да би могао да заигра против Кливленда.

На другој страни најбољи је био Џими Батлер са 22 поена, али је морао раније да заврши утакмицу јер је доживео повреду скочног зглоба приликом једног доскока.

Вориорси су и даље најбољи тим Западне конференције са 29 победа и седам пораза, док је Мајами четврти на Истоку са учинком 23-15.

У богатом програму НБА лиге у ноћи између понедељка и уторка победе су још остварили Филаделфија, Вашингтон, Мемфис, Чикаго, Детроит, Јута, Портланд и Минесота.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се