Читај ми!

Звезда намучила Барсу пред пуним "Пиониром" и Новаком Ђоковићем

Није много недостајало да Црвене звезда савлада водећу екипу у Евролиги, али је Барселона у неизвесној завршници у "Пиониру" однела победу 76:69. Црвено-бели већ за три дана играју нови меч у елитном такмичењу, када у Београду гостује Бајерн из Минхена.

Веома добар меч одиграла је Црвене звезда против Барселоне у 15. колу Евролиге, али су гости на крају оправдали улогу фаворита и однели тријумф 76:69.

Црвено-беле је скупо коштала лоша одбрана у трећој четвртини и велики број промашених слободних бацања, па се велики број навијача, уз подршку најбољег тенисера света Новака Ђоковића, није радовао после 40 минута рововске борбе.

Звезда је у већем делу меча одиграла одличну одбрану, потпуно неутралисала најбољег играча лиге Николу Миротића, али победника су одлучиле нијансе, које су вечерас биле на страни гостујуће екипе.

Барса је одлично ушла у меч и већ на половини прве четвртине стекла двоцифрену предност (16:5). Ипак, Звезда у тим тренуцима креће са препознатљивом одбраном, па средином друге деонице, после тројке Нејта Волтерса, долази и до првог вођства на мечу (23:22).

Екипа Шараса Јасикевичијуса поново је додала гас, на полувреме отишла са 34:31, а онда у трећој четвртини показала део свог раскошног талента.

Чак 27 поена постигли су гости у трећем периоду, када су и стекли одлучујућу предност (61:49).

Ипак, ношени громогласним навијањем у "Пиониру", домаћи се нису предавали, већ су још једном ухватили прикључак и тројком Стефана Марковића надва минута до краја смањили предност противника на 71:68.

Имали су црвено-бели у финишу неколико прилика да се додатно приближе ривалу, али су Калинић и Марковић промашили шутеве за три поена, док је на другој страни неумољив био Кајл Курич и тројком поставио коначан резултат.

Најефикаснији у тиму Звезде били су Калинић и Митровић са по 15 поена, Волтерс је додао 11, а Марковић 8. Огњен Кузмић забележио је 4 поена, уз 14 скокова (осам офанзивних).

Барсу је предводио Хејс-Дејвис са 14 поена, Шмитс и Шанли додали су по 11, а Миротић 10.

Звезда је забележила девети пораз у сезони, док је Барселона са 13-2 и даље прва на табели Евролиге.

Већ за три дана црвено-бели играју нови меч, а противник ће у Београду бити екипа Бајерна. 

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара