Читај ми!

Огласио се суспендовани тренер и родитељи девојчице на коју је насрнуо

Неколико дана интернетом се дели снимак на коме се види како је тренер женског кошаркашког клуба Раднички из Крагујевца вербално и физички насрнуо на једну од играчица. Доказ за инцидент је званични снимак Кошаркашког савеза Србије, који управо због оваквих ситуација снима утакмице млађих категорија.

На снимку инцидента, који се догодио током кошаркашке утакмице у Смедеревској Паланци 27. новембра, јасно се види да тренер виче на играчицу па креће руком ка њеној глави, и то у присуству осталих кошаркашица. Снимак је објавила тетка петнаестогодишње девојчице на свом твитер налогу, уз молбу да се "заустави насиље над децом".

"На једном од тајм-аута док је била уплакана, тренер јој је пришао ударио је по глави, неконтролисано викао, уносио јој се у лице што је код ње изазвало страх, разочарање, емотивну и физичку бол коју је доживела у том тренутку", рекла је мајка девојчице, Биљана Павловић.

Надлежни у Спортском друштву Раднички из Крагујевца су против тренера Бранка Зечевића покренули дисциплински поступак, а по истеку суспензије биће му уручено решење о раскиду уговора о раду.

"Ми смо одлуку донели, ово треба најоштрије осудити. Сигурно ће ово бити окидач да се преиспита рад 35 ангажованих тренера у сва четири спорта овде код нас а послаћемо поруку и широј заједници да се провере психолошки профили тренера", потврдио је директор Спортског друштва Раднички из Крагујевца, Братислав Ураковић.

Тренер Бранислав Зечевић није желео пред камере. Поручује да није био злонамеран и да се, како тврди, то десило у жару утакмице.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво