Читај ми!

Важна победа Партизана после рововске борбе у Паризу

Кошаркаши Партизана остварили су веома тешку победу над Метрополитаном у Паризу, у шестом колу Еврокупа. Партизан је у једном од дербија водио прави кошаркашки рат са противником, али је успео на крају да тријумфује, резултатом 89:82.

Црно-бели су тако дошли до петог тријумфа (имају само један пораз) и налазе се у врху табеле групе А заједно са Локомотивом из Кубања, која има исти учинак.

Дуел са Метрополитаном био је изузетно тежак, напет и неизвестан од првог до последњег минута – екипе су се много пута смењивале у вођству, а све је одлучено средином четврте четвртине.

Захваљујући Кевину Пантеру, представници српског клуба добро су се држали против расположеног противника, који је у својим редовима имао распуцаног Кита Хорнсбија.

Њих двојица имали су прави мали међусобни обрачун у првом полувремену, погађали су из свих позиција и предводили саиграче.

Међутим, у наставку је виђена другачија слика јер су, пре свих, изабраници Жељка Обрадовића драстично поправили одбрану и то се одразило на резултат.

Црно-бели су отпор ривала сломили почетком четвртог периода, када су се серијом прво одлепили, а онда у два наврата отишли и на двоцифрену разлику.

Ношени навијањем великог броја навијача са трибина, играчи Партизана су сачували залиху и уписали пети тријумф.

Прва фигура утакмице био је споменути Пантер, који је постигао 28 поена и уписао две асистенције. Зек Ледеј је додао 15 уз пет скокова, а поен мање имао је Ален Смаилагић, уз неколико фантастичних закуцавања.

На другој страни, најефикаснији су били Хантер и Мишино са по 16 поена.

У групи А одиграна су већ три меча, Локомотива је у Краснодару после преокрета савладала Тренто 97:95, Лиеткабелис је био убедљив против Хувентуда 87:77, Андора је декласирала Турк Телеком 98:75, док је Шљонск победио Хамбург 87:71.

 

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво