Читај ми!

Кошаркашки свет се у неверици опрашта од Стевана Јеловца

Кошаркашки свет погодила је и потресла вест о смрти Стевана Јеловца који је у недељу преминуо у 32. години живота. Јеловац је изгубио битку за живот после можданог удара који је задобио на тренингу 14. новембра.

Српски репрезентативац је изгубио свест током индивидуалног тренинга, да би у болници било установљено да је имао мождани удар.

Он је на захтев породице пре неколико дана превезен у Србију на лечење, али је у недељу преминуо, што је изазвало велику тугу и неверицу у кошаркашкој јавности.

"Како се носити са пошастима судбине? Како се помирити са несхватљивим? Нашег насмејаног детета нема... Трагедија. Неизрецив бол. Тужна вест је малопре стигла из Србије. Наш борац, наш брат Стеван је постао анђео. Одлетео је у небо", почетак је објаве његовог клуба АЕК-а.

"Анђеле, ти летиш овде, патећи и невидљиви, ухвати ме за руку, људи имају златне замке', написао је један песник. Нема речи утехе, оне не постоје. Историја нашег славног клуба је испреплетена с тешкоћама и трагедијама, али сада си претерао. Сломи ми срце, изгубио сам насмејано дете... Срећно, брате наш", стоји у емотивној поруци грчког клуба.

Међу првима који се огласио на друштвеним мрежама био је уредник кошаркашког портала Спортандо Емилијано Каркија, а потом су бројни новинари изразили жаљење и подршку Стевановој породици.

Убрзо су стигле реакције из Сарагосе, Валенсије, Барселоне, Реал Мадрида, шпанске Ендеса лиге, али и Црвене звезде, чији је члан био, као и Партизана.

"КК Црвена звезда мтс, председник, менаџмент клуба, тренери, стручни штаб, играчки погон, запослени у клубу, као и све млађе селекције црвено-белих и ККЖ Црвена звезда, овом приликом изјављују изразе најискренијег и најдубљег саучешћа породици Стевана Јеловца. Нека му је вечна слава и хвала!", стоји је у објави клуба на Твитеру.

"Са великом тугом смо примили вест о смрти нашег репрезентативца и борца без мане Стевана Јеловца! Кошаркашки клуб Партизан, председник, управа, менаџмент, први тим, стручни штаб, чланови млађих селекција и запослени овим путем изражавају саучешће породици и пријатељима! Почивај у миру!", објавили су црно-бели.

Данило Анђушић, Стеванов саиграч из репрезентације, није могао да сакрије шок после тужне вести.

"Е је***м ти живот! Шта рећи, а не заплакати... Нек те чувају анђели, брате", написао је Анђушић.

Посебан осврт на живот и каријеру свог клијента имао је и менаџер Мишко Ражнатовић, који је у објавио говорио о Јеловцу, истакавши да је то најбољи човек којег је заступао.

"Када се овакве ружне и неправедне ствари догоде, људи су склони да говоре најлепше о особи која нас је напустила, можда из реда, можда из обичаја. Не спадам у такве и ово што ћу написати о Стевану, који нас је напустио, је слика момка и играча којег сам ја знао", почео је Ражнатовић.

"Заступао сам многе лошије и многе боље играче од њега. Међутим, никада никог такве доброте. Стеван је једини, који је и поред тога што је био у тридесетима и скоро 13 година са мном, ми стално персирао, иако сам се страшно бунио против тога. И поред љутње и критике, није одступао од навике да при сваком доласку у канцеларију доносе флашу жестоког пића. Сваки долазак из Новог Сада у Београд да ме посети се завршавао и обиласком мојих родитеља, у чијем стану је живео, док је играо у Београду.

Као и у време његовог боравка у Београду, гибаница моје маме га је стрпљиво чекала. Доброта и племенитост, која га је красила је била јединствена, и жива сећања на наше путешествије кроз Италију, Турску, Русију, Немачку, Литванију, Шпанију, Јапан, Грчку... Сада буде болна и тешка осећања.

Ја не спадам у особе које ће сада написати РИП, нити пак у оне, који ће показати колика ме туга обузима док ово пишем, јер је моја бол због његовог одласка занемарљива у односу на оно што сада пролази његова породица. С друге стране ја сам сигурно неко ко ће наћи начин да успомена на Стевана, као врхунског кошаркаша и невероватну особу траје заувек", закључио је Мишко Ражнатовић.

Јеловац је рођен 8. јула 1989. године у Новом Саду. У каријери је наступао за Мега Визуру, Црвену звезду, Анталију, Казерту, Лијетувос Ритас, Сарагосу, Нижњи Новгород, Бамберг, Газијантеп, јапански Сан-Ен Неофеникс и АЕК.

Јеловац је одиграо 11 утакмица за репрезентацију Србије 2018. и 2019. године и постигао 108 поена. Одиграо је комплетне квалификације за Светско првенство у Кини 2019. и дао велики допринос да се наш национални тим пласира на Мундобаскет.

Датум и место сахране биће објављени накнадно.  

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво