Читај ми!

Одбрана за фајнал-фор, Звезда против Зенита прекинула лош низ

Одличан меч одиграла је Црвена звезда у Санкт Петербургу и савладала екипу Зенита 69:58, у 13. колу Евролиге. Црвено-бели били сјајни у одбрани и прекинули низ од три пораза у елитном такмичењу. Наредни меч екипа Дејана Радоњића игра 9. децембра у Београду против Олимпијакоса.

Коначан резултат утакмице 69:58 не показује колико је Звезда била убедљива у Санкт Петербургу против Зенита, чиме су црвено-бели дошли до пете победе у елитном такмичењу.

Екипа Дејана Радоњића одиграла је једну од бољих утакмица ове сезоне, фаворизованог противника на свом терену задржала на мање од 60 постигнутих поена, а победа Београђана ниједног тренутка није долазила у питање.

Први меч у црвено-белом дресу ове сезоне одиграо је Ерон Вајт, који се опоравио од тешке повреде задобијене у предсезони, док у саставу није било Николе Ивановића.

Звезда је одлично ушла у меч и већ у првој деоници показала у ком смеру ће ићи овај дуел. Одличном одбраном, црвено-бели су стекли предност 10:3 и 19:10, а на први одмор отишли су са вођством од 23:16.

Покушавао је тренер домаћих Ћави Пасквал да пронађе петорку која би могла да парира изузетно агресивној Звездиној одбрани, али у томе није успео.

Црвено-бели су у другој деоници стекли двоцифрену предност, а на полувреме су отишли са резултатом 42:28.

Домаћи су почетком треће деонице извршили притисак, желели да ухвате резултатски прикључак, али тројком Остина Холинса црвено-бели беже на +15.

У финишу треће деонице Звезда је имала и +20, па је већ тада било јасно да ће се из Русије вратити са бодовима у џепу.

Одужила се последња четвртина, Зенит је на све могуће начине покушао да се врати у утакмицу, па на пет минута до краја смањује на 65:50.

У пенал завршници, у којој је виђена растрзана игра и велики број изгубљених лопти, домаћи су успели да смање високу предност Звезде на коначних 69:58.

Најефикаснији у тиму Звезде били су Волтерс са 14 и Кузмић и Калинић са по 11 поена, док су свој допринос дали Добрић, Лазић, Митровић и Холинс.

У екипи Зенита најбољи је био Џордан Мики са 16, док је Конор Франкамп додао 12.

Колико добро је функционисала Звездина одбрана довољно говори чињеница да су најбољи шутери Зенита и бивши кошаркаши црвено-белих Били Берон и Џордан Лојд утакмицу завршили без поготка из игре, укупно постигавши 11 поена са линије за слободна бацања.

Звезда је тако забележила пети тријумф у такмичењу, док је Зенит уписао пети пораз, други узастопни.

У селедећем колу, 9. децембра, Звезда на свом терену дочекује екипу Олимпијакоса.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво