Читај ми!

Летонија у финишу сломила отпор Словачке, победе "змајева" и "сокола"

Кошаркаши Летоније савладали су Словачку у Риги 82:74, у утакмици другог кола квалификација за Мундобаскет. Босна и Херцеговима однела бодове из Бугарске, Црна Гора убедљива против Португалије, Македонци поражени у Украјини.

Летонија је остварила прву победу у Групи А квалификација за Мундобаскет 2023. године, а у Риги је, теже него очекивано, савладана селекција Словачке 82:74.

Летонци су одиграли изједначен меч са Словацима, који важе за аутсајдере у групи у којој се такмичи и Србија, а мало је недостајало да екипа селектора Мелешченка дође до изненађења.

Домаћи тим питање победника решио је у другом делу последње четвртине, када се серијом 15:2 одлепио на недостижних +9.

Летонију је предводио фантастични Рикардас Ломаж, који је и у Београду био најзапаженији, убацивши 28 поена (тројке 6/13), док је на другој страни најбољи био Владимир Бродзијански са 21.

Белгија је прва на табели са две победе, Србија и Летонија имају половичан учинак, док је Словачка последња са два пораза.

Селекција Босне и Херцеговине забележила је и други тријумф у квалификацијама, пошто је у Ботевграду савладала Бугарску са 85:75.

"Змајеве" су до победе предводили Халиловић са 21, Муса са 17 и Сулејмановић са 14 поена.

У оквиру исте групе Г, Литванија је славила у Чешкој 74:66.

Црна Гора је у Подгорици савладала Португалију 83:69 и дошла до прве победе у Групи Е.

Натурализовани Американац Џастин Кобс био је најефикаснији у екипи селектора Радовића са 22 поена.

У оквиру исте групе, Француска је била убедљива у Мађарској 78:54 и остварила другу победу у исто толико одиграних мечева.

У оквиру Групе Г, Северна Македонија је поражена у Украјини 78:61.

То је други пораз за екипу селектора Драгана Бајића, а најефикаснији на мечу био је Украјинац Пустовиј са 18 поена.

Шпанија је оправдала улогу фаворита и убедљиво савладала Грузију 89:61, чиме држи прво место у Групи Г са два остварена тријумфа. 

Русија је убедљиво савладала Исланд 89:65 у оквиру Групе Х и остварила другу победу у квалификацијама, уз 14 поена Зубкова и 12 Торопова, док је Италија у неизвесном мечу тријумфовала против Холандије 75:73 и забележила прву победу у квалификацијама.

Европске квалификације за Мундобаскет настављају се крајем фебруара, када ће бити организован други Фибин "прозор", а Србија ће одиграти два дуела са селекцијом Словачке.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи