Читај ми!

Белгија после преокрета у последњој четвртини надиграла Србију

Белгија је савладала Србију резултатом 73:69 у мечу другог кола Групе А Квалификација за Светско првенство. У наредна два кола следе дуели са Словачком, у првом дуелу домаћин је наша селекција. Мечеви су на програму 25. и 28. фебруара наредне године.

Србија је испустила предност у последњој четвртини. До тада су имали контролу игре и резултата у рукама. Након доброг првог полувреме, солидно је одрађена и трећа четвртина, али у последњем периоду домаћин је заиграо на све или ништа и добио је све.

Кошаркаши Србије одлично су одиграли прво полуврем, константно су водили, а уласком са клупе Теодосића и Петрушева затегнута је игра у одбрани, а у нападу смо добили више опција.

Теодосић је одлично проигравао саиграче, али и шутирао и погађао за три поена. Петрушев је користио супериорност под кошем и предност Србије је брзо расла. Највише је износила плус 13, да би се на одмор отишло при вођству Србије од 41:29.

Свој допринос, као најефикаснији у првом полувремену дао је Аврамовић који је постигао 13 поена, док је Петрушев додао 10, а Теодосић девет.

Противник користи пад у игри наше селекције у трећем периоду и три минута без коша и серијом од 9:0 прилази на три поена заостатка. Наши су брзо успечи да одговоре и поново оду на плус осам, а потом и на плус десет.

До краја периода играло се кош за кош и наша селекција је пред последњи период имала плус девет поена - 63:54.

Прва три минута игре у полседњој четвртини протекла су без постигнутог поена на обе стране. Потом су Белгијанци серијом 12:2 успели да преокрену резултат и поведу. Неколико брзоплетих напада наше селекције и противник је успео да задржи предност.

На крају 73:68 за Белгију. Последњи период Белгијанци су решили у своју корист резултатом 19:6.

Најефикаснији у нашој екипи био је Аврамовић са 19 поена, Петрушев је убацио 16, а Теодосић 14. У тиму Белгије, Ван Росом је имао учинак од 20 поена, Бако 14, а Мвема 11.

У наредном Фибином прозору Србија игра два меча против Словачке - 25. и 28. фебруара.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи