Читај ми!

Звезда показала зубе у Мадриду, Реал на крају рутински победио

Храбро је Звезда одиграла прво полувреме утакмице у Мадриду, Реал у наставку дошао до убедљивог тријумфа - 79:67. Црвено-бели играли без три играча из стартне поставе, који би требало да буду у екипи у следећем колу, наредног петка против Уникса у Београду.

Једно одлично полувреме није било довољно Звезди да озбиљније припрети Реалу, који је у Мадриду однео тријумф - 79:67.

Црвено-бели су против водеће екипе у такмичењу били значајно ослабљени, без чак три играча из стартне петорке - Калинића, Митровића и Волтерса.

И поред тога, екипа Дејана Радоњића одиграла је одлично прво полувреме, које је завршено нерешеним резултатом 32:32.

Звезда је контролисала меч, задржала противника на ниском проценту шута из игре (36%), док је у нападу налазила паметна решења како би одржала егал са фаворизованим Реалом.

Тренер Мадриђана Пабло Ласо рекао је на полувремену да је то било најлошијих 20 минута његове екипе у досадашњем делу сезоне, па је било очекивано да домаћи играчи у другом делу заиграју знатно боље.

То се и догодило. Ертел је постигао 9 поена у трећој деоници, колико и Таварес, који је "закључао" рекет своје екипе, па Реал у последњу деоницу улази са 11 поена предности - 57:46.

Из минута у минут домаћи су подизали суфицит, који је у два наврата износио и 19 поена, али Звезда се, као ко зна колико пута ове сезоне, није предавала.

Разиграо се Холинс, погодио неколико важних шутева, па је Звезда на мање од два минута до краја успела да приђе на само минус девет - 74:65.

Ипак, Реал није дозволио изненађење у финишу меча, па је на крају дошао до победе 79:67.

Холинс је био најефикаснији у тиму Звезде са 16 поена, Цирбес је додао 12, Добрић 9 (све у првом полувремену), Ивановић и Кузмић по 8.

Таварес је био најбољи појединац меча са 15 поена и 4 рампе, Појрије је додао 14, а Ханга 11 поена.

Реал је забележио девети тријумф у такмичењу и осамио се на првом месту на табели после непотпуног 11. кола са скором 9-2.

Звезда је забележила седми пораз у такмичењу, а прилику за поправни изабраници Дејана Радоњића имаће наредног петка, када у оквиру 12. кола у Београд долази екипа Уникса.

Према неким информацијама, Звезда би у тој утакмица могла да буде комплетна, што би било први пут ове сезоне да Радоњић може да рачуна на све играче.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво